Storspelande Seb Larsson tvåmålskytt

Med två frisparksmål på elva minuter låg Sebastian Larsson bakom Birminghams bortaseger mot Wigan, 3-2.

Även Johan Elmander gjorde mål, men hans Bolton förlorade ändå, 1-2 borta mot Wolverhampton.

En halvtimme återstod av matchen och hemmalaget Wigan gick mot seger. Då gick Birmingham från 0-1 till 3-1 på elva minuter. Två av målen kom från en svensk högerfot, båda på frispark.

I den 61:a minuten skruvade Sebastian Larsson in bollen mot mål, med sikte på någon av medspelarna. Men samtliga missade inlägget, och bollen fortsatte i stället in i mål. Christian Benitez gjorde 2-1 fyra minuter senare innan det var dags för Larsson igen. Ännu en gång knorrade han in bollen i mål, men den här gången var det medvetet från Larssons sida.

Wigan reducerade i slutet men kom aldrig i kapp. Larsson har nu gjort tre ligamål den här säsongen.

Johan Elmanders Bolton går fortsatt knackigt. På lördagen kom ännu en förlust, borta mot Wolverhampton med 1-2, och Bolton är förankrat i botten, just nu näst sist. Positivt för Elmander är däremot att han var den som gjorde gästernas mål. Svensken byttes in i den 71:a minuten och åtta minuter senare petade han in reduceringen från nära håll, hans andra mål för säsongen.

I toppstriden vägrar Manchester United att släppa iväg serieledande Chelsea. United tog till slut en enkel seger borta mot West Ham, 4-0, efter mål av Paul Scholes, Darron Gibson, Antonio Valencia och Wayne Rooney. United knappade därmed in tre poäng på serieledande Chelsea som på lördagen åkte på säsongens tredje förlust, borta mot Manchester City med 1-2.

Hemmalagets Emmanuel Adebayor gjorde två mål. Först åt fel håll när Citymålvakten Shay Given försökte boxa undan ett Chelseaskott, men i stället fick se bollen gå i mål via Adebayors rygg.

Innan halvleken var över hade Adebayor revanscherat sig, när han kvitterade från nära håll. I den 56:e minuten gjorde Carlos Tevez segermålet på frispark, men Chelseamittfältaren Frank Lampard hade en utmärkt chans att kvittera i slutminuterna, när gästerna tilldelades en straff. Given ville dock annat, räddade Lampards försök och avslutade därmed Citys svit på sju raka oavgjorda matcher. TT

Publicerad 2009-12-05 kl 17:55