Stort straffdrama - Liverpool vidare till semifinal

Ligacupen

Det krävdes straffar i Liverpool-Leicester för att få fram en vinnare i kvartsfinalen av Carabao Cup.
Där blev den 23-årige målvakten Caoimhin Kelleher stor hjälte med två straffräddningar.

Leicester chockade Liverpool direkt i inledningen. Det tog bara tio minuter innan Jamie Vardy rann igenom och rullade in 1-0 för gästerna.

Och bara tre(!) minuter senare var det dags igen. Vardy serverades perfekt och rakade in 2-0 för Leicester.

Liverpool svarade omgående. Oxlade-Chamberlain fick bollen strax utanför straffområdet och placerade vackert in 2-1 i burgaveln och Liverpool fick ny energi av reduceringen.

Efter en dryg halvtimme utökade Leicester till 3-1. Maddison hittade rätt bakom Kelleher i Liverpool-kassen. Kort efter det var Jamie Vardy dessutom nära att göra hattrick. Men engelsmannens avslut prickade stolpen.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen reducerade Liverpool på nytt. Inbytte Diogo Jota fick bollen av Minamino och avslutade behärskat fram till 3-2.

Liverpool jagade en kvittering och hade mängder av chanser, men en kombination av dålig skärpa vid avsluten och en storspelande Kasper Schmeichel räddade lnäge Leicester. Men till slut kom kvitteringen. Minamino tog ner bollen på bröstet och smällde in 3-3 för Liverpool.

Matchen gick till straffläggning där Leicester kunde avgöra, men Tomas straff i dem femte omgången räddades av Kelleher. I den sjätteomgången klev irländaren fram igen och räddade Bertrands straff. Diogo Jota skickade in Liverpools straff som därmed är klart för semifinal.

Semifinalerna lottades direkt efter. Liverpool ställs där mot Arsenal och den andra semifinalen blir en Londonderby mellan Chelsea och Tottenham.

Liverpool: Kelleher - Bradley, Koumetio, Gomez, Tsimikas - Morton, Henderson, Oxlade-Chamberlain - Williams, Firmino, Minamino.

Leicester: Schmeichel - Ricardo, Ndidi, Soyuncu, Thomas - Tielemans, Soumare, Dewsbury-Hall - Maddison, Daka, Vardy.