Straffar avgjorde vansinniga målkalaset på Anfield – Liverpool drog längsta strået mot Arsenal

Ligacupen

Liverpool och Arsenal stod för en nästan overklig match på Anfield.
Inte mindre än tio (!) mål gjordes när Liverpool tog sig vidare i ligacupen efter straffläggning.
- Det var otroligt. Det var ännu en speciell kväll på Anfield, säger Divock Origi enligt BBC.

Se alla målen längst ner i artikeln.

Liverpool och Arsenal lottades mot varandra i ett stormöte i fjärde omgången av ligacupen. Och de levde minst sagt upp till förväntningarna gällande underhållningsvärde.

Arsenal fick en riktig mardrömsstart på Anfield. När förre Arsenal-spelaren Alex Oxlade-Chamberlain slog ett inlägg efter bara sex minuter så försökte Shkodran Mustafi styra bort bollen men styrde den istället i eget mål.

Men Arsenal reste sig och gick upp i 3-1 ledning snabbt. Lucas Torreira gjorde 1-1 på en retur och Gabriel Martinelli gjorde samma sak när han gjorde 2-1. Brassen stod också för 3-1 efter slarv i Liverpoolförsvaret.

Innan pausvilan hade också James Milner gjort 3-2 på straff. Den första halvleken innehöll inte mindre än fem mål, men den andra halvleken ville inte vara sämre.

För snabbt kom 4-2 genom Ainsley Maitland-Niles efter nytt slarv i Liverpool. Då reste sig hemmalaget och kunde genom två snabba mål av Alex Oxlade-Chamberlain, som satte en snygg volley mot gamla klubben, och Divock Origi göra 4-4.

Efter det åttonde målet var det Arsenals tur att göra det nionde. Joe Willock stod för det och det var en riktig pärla. Mittfältaren drog till från 25 meter med ett skott som skruvade sig upp i krysset bakom Caoimhin Kelleher i Liverpools mål.

Men ett sista mål skulle komma på övertid. Neco Williams slog ett inlägg som Divock Origi gjorde en cykelspark på och tryckte in 5-5 bakom Martinez. Det målet tog matchen till straffläggning.

I straffläggningen gjorde samtliga skyttar fram till Dani Ceballos mål, då Kelleher slängde sig åt rätt håll och tog straffen. Det gav Liverpool det övertag de behövde för att säkra segern, då Curtis Jones satte den sista straffen och säkrade segern till hemmalaget.

- Det var otroligt. Det var ännu en speciell kväll på Anfield. Vi njut väldigt mycket av det. Det var mycket mål, det måste ha varit häftigt att ha sett på från utsidan. Jag tror till och med att jag kommer se på den igen, säger Origio enligt BBC.

Anfallaren stod för två av målen och gjorde det viktiga 5-5 som tog matchen till straffarna.

- Jag är glad och tacksam att jag kunde hjälpa laget. Vi ville bara visa igen att vi har ett otroligt lag, säger anfallaren.

- Vi visste att det skulle bli svårt. Vi visade rätt inställning och vi vet att allt kan hända.

Arsenaltränaren Unai Emery menar att hans lag förtjänade mer, men att de är stolta över insatsen.

- En galen match. Jag är väldigt stolt över deras arbete, vi hade en hög rytm de första 45 minuter. Vi höll på att vinna hela vägen fram till sista sparken. Straffar är alltid 50-50 och vi förlorade, säger Arsenaltränaren Unai Emery enligt BBC.

Liverpool: Kelleher - Williams, Gomez, Van den Berg, Milner - Lallana, Keita, Oxlade-Chamberlain - Elliott, Origi, Brewster

Arsenal: Martinez - Bellerin, Holding, Mustafi, Kolasinac - Torreira, Willock - Maitland-Niles, Ozil, Saka - Martinelli