Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Suarez hade utköpsklausul - Liverpool vägrade sälja

Foto: SCANPIX

Luiz Suarez ville lämna Liverpool. Arsenal la de 430 miljoner kronor som uruguayanen hade i utköpsklausul. Men Liverpool nobbade budet ändå.
– De här kontrakten betyder inte så mycket i England, och inte världsfotbollen heller, säger Liverpools ägare John Henry.

Luiz Suarez var tydlig när han i somras deklarerade att han ville lämna Liverpool. Och Arsenal var extremt intresserade av anfallaren. Det gick så långt att Londonklubben la ett bud på ungefär 430 miljoner kronor. Den summan som Suarez hade i utköpsklausul. Trots det nobbade Liverpool budet.

– Han hade en utköpsklausul på 430 miljoner. Arsenal la ett bud som låg över 430 miljoner. Men vi har märkt att de kontrakten inte betyder så mycket i England, och inte världsfotbollen heller, säger Liverpools ägare John Henry enligt The Guardian.

Henry jämför Suarez-situationen med den gången som Liverpool sålde sin dåvarande stjärna Fernando Torres till Chelsea.

– Det spelar ingen roll hur långa kontrakt en spelare har, han kan bestämma sig för att lämna ändå. Vi sålde Fernando Torres för 536 miljoner mot våra vilja. Vi blev tvungna, säger han och fortsätter:
– Eftersom kontrakten inte verkar betyda så mycket bestämde vi oss helt enkelt för att inte sälja Suarez.

Luiz Suarez har varit Liverpools mest tongivande spelare den här säsongen och har skrivit på ett fyra och ett halvt års-kontrakt med klubben.

Publicerad 2014-03-03 kl 08:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons