Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Suarez om budet från Arsenal: "Hade begått ett stort misstag om det inte varit för Gerrard"

Foto: SCANPIX

Luis Suarez tänkte tacka ja till Arsenal förra sommaren.
Men ett samtal med Steven Gerrard förändrade allt.
- Han hjälpte mig att undvika ett stort misstag, säger Suarez.

Det var under försommaren 2013 som den uruguayanske anfallsstjärnan såg ut att hamna i London och Arsenal, men i sista stund omintetgjordes affären. Nu förklarar Luis Suarez varför, i ett utdrag av sin nya självbiografi som den spanska tidningen Sport publicerar på onsdagen.

Enligt honom berättade han om sina planer för Steven Gerrard, efter vårens sista träning, när duon befann sig på Liverpoolanläggningen Melwood där de samlade ihop sina ägodelar inför sommarsemestern.

"Jag skulle ha begått ett stort misstag som inte kunnat undvikas om det inte varit för Steven Gerrard. Han sade åt mig: "Du har agerat helt korrekt som väntat med att fatta ett beslut in i det sista. Jag tycker inte att du ska tacka ja till erbjudandet", skriver Suarez i boken.

När han bad Gerrard om ytterligare råd ska lagkaptenen och mittfältslegendaren ha svarat att Suarez måste ha lite mer tålamod.

"Han sade åt mig att fortsätta prestera i Liverpool och att jag skulle ge alltsammans ytterligare en säsong. I så fall skulle nästa steg bli Bayern München, Barcelona eller real Madrid. Enligt Gerrard var jag tillräckligt bra för alla de tre klubbarna, och han sade att jag inte borde lockas av en flytt till en sämre klubb, som Arsenal".

Och Gerrards förutsägelse blev ju sann. Suarez briljerade under säsongen 2013/2014 i Premier League innan Barcelona mycket riktigt lade ett bud och hämtade honom till Camp Nou.

Publicerad 2014-11-12 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons