Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Suarez skyldig till rasistiskt uttalande mot Evra - stängs av åtta matcher

Patrice Evra anmälde Luis Suarez för att ha uttalat rasistiska tillmälen.
Nu stänger FA av Suarez i åtta matcher och bötefäller honom med en summa på mostvarande 430 000 kronor

Efter Liverpools möte med Manchester United den 15 oktober anmälde Uniteds Patrice Evra Liverpools Luis Suarez för att ha uttalat sig förolämpande och rasistiskt mot honom. Suarez nekade till anklagelserna och det engelska fotbollsförbundet, FA, inledde en utrdning.

På tisdagskvällen kom FA:s dom och den var hård. Man fann Luis Suarez skyldig till att, som FA skriver i sin dom, "ha förolämpat Patrice Evra", och att "förolämpningarna ska ha varit relaterade till Evras hudfärg".

Straffet blir åtta matchers avstängning i såväl liga- som cupspel, och Suarez får dessutom betala böter på 40 000 pund, mostvarande cirka 430 000 svenska kronor.

Suarez och Liverpool har nu två veckor på sig att överklaga. Straffet träder inte i kraft förrän Suarez fått chansen att överklaga, eller om tiden för överklagande gått ut. Det innebär att Suarez är tillgänglig för spel över jul och nyår.

Det är inte första gången Luis Suarez hamnat i blåsväder för saker som skett på planen. Förra året när han spelade i Ajax stängdes han av sju matcher i den holländska ligan efter att han bitit PSV:s Otman Bakkal.

Publicerad 2011-12-20 kl 22:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons