Succédebut för Lukaku - tvåmålsskytt när United tog komfortabel seger

Romelu Lukaku debuterade i ligaspelet för Manchester United. Och som han gjorde det.
Med två mål såg han till att United tog en komfortabel seger mot West Ham.

Manchester United inledde ligasäsongen med att möta West Ham på Old Trafford. I hemmalaget saknades Victor Nilsson Lindelöf, som lämnades utanför matchtruppen.

I West Ham debuterade Joe Hart, Pablo Zabaleta, Marko Arnautovic och Chicharito för klubben.

Det var hemmalaget Manchester United som tryckte på ordentligt inledningsvis. Efter knappt en halvtimme spelad var man oerhört nära ett ledningsmål. Paul Pogba slog en lysande passning till Juan Mata som sånär hittade fram till Romelu Lukaku precis framför Joe Hart.

Utdelningen kom i stället några minuter senare. I den 33:e minuten stod Marcus Rashford för en perfekt avvägd framspelning till Romelu Lukaku som tryckte dit 1-0 för United, hans första ligamål för sin nya klubb. Knappt tio minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Romelu Lukaku nickade in sitt andra mål för dagen och utökade på så vis Uniteds ledning till 2-0.

West Ham hade inte mycket att sätta emot den här eftermiddagen. Anthony Martial hade endast varit på plan i sju minuter när han tryckte dit 3-0. Kort därefter agerade han framspelare när han serverade landsmannen Paul Pogba som skickade in 4-0.

José Mourinho fick därmed med sig en seger i ligapremiären. Nästa helg väntar Swansea på bortaplan. West Ham får chansen till revansch då de ställs mot Southampton i nästa omgång.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Matic, Pogba - Mata, Mkhitaryan, Rashford - Lukaku.

West Ham: Hart - Zabaleta, Reid, Ogbonna, Masuaku - Noble, Obiang, Fernandes, Arnautovic - Ayew, Chicharito.