Succéduon Kane/Son ångar på - Tottenham vann stort mot Leeds

Öppna Leeds United blev en enkel match för Tottenham.
Firma Harry Kane/Heung-Min Son var tillbaka i målprotokollet och bidrog till en 3-0-seger.
- Ibland är det telepatiskt, ibland pratar vi om det, säger Son om samarbetet med Kane.

José Mourinho mot Marcelo Bielsa. Tottenham mot Leeds. Lördagen inleddes med en på förhand öppen match i Premier League. Och det skulle den bli också.

Efter nästan 30 minuter skulle Tottenham få straff, då Ezgjan Alioski gjorde ner Steven Bergwijn i straffområdet. Då fick Harry Kane chansen att göra sitt 10:e mål i Premier League, och den chansen tog han. Mitt i mål och Leedsmålvakten Illan Meslier slängde sig fel. 1-0 Tottenham.

Strax innan paus kom även 2-0. Och då var det dags för firma Kane/Son igen. Kane kom runt på högerkanten och hittade in till Son som stryde in 2-0, hans 100:e för Tottenham. Duons 13:e mål de kombinerade fram till i ligan. Flera mål blev det inte i den första halvleken, som således slutade 2-0.

Det skulle inte dröja många minuter i andra halvlek innan 3-0 kom. Heung-Min Son slog en hörna som Toby Alderweireld nickade in, efter att Meslier nästan tappat in bollen.

På tilläggstid visades Matt Doherty ut efter sitt andra gula kort, då han kom in sent och stämplade en Leeds-spelare.

Flera mål blev det inte i matchen, även om Tottenham hade bud på flera. Tottenhams seger gör att de tar sig upp på tredje plats i Premier League, på 29 poäng. Fyra poäng Liverpool och Manchester United. Leeds har fortsatt 23 poäng efter förlusten.

- Att göra 100 mål för en klubb är stort, jag är stolt. En bra start på det nya året, säger Son till BT Sport efter matchen.

Spurs: Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Davies - Højbjerg, Winks - Bergwijn, Ndombele, Son - Kane

Leeds: Meslier - Dallas, Ayling, Struijk, Alioski - Phillips - Raphinha, Klich, Rodrigo, Harrison - Bamford