POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sunderland-backen dök inte upp på 72 dagar - sparkas

Foto: Bildbyrån.

Papy Djilobodji dök  upp 72 dagar senare än vad han och Sunderland hade kommit överens om. Nu får han sparken efter att ha begått kontraktsbrott, uppger klubben på sin hemsida.

Sunderland är inne i en tung fas i klubbens historia. På två år har klubben åkt ur både Premier League och Championship. Papy Djilobodji, som kom till Sunderland för två säsonger sedan men var utlånad till Dijon förra året, önskade att inte följa med laget en division neråt i seriesystemet och ville därför lämna klubben i somras. Men han hittade aldrig något nytt lag och nu får han sparken efter att inte ha varit tillbaka hos klubben i tid, skriver Sunderland på sin hemsida.

Djilobodji och Sunderland skrev i somras ett avtal om han var fri att lämna. Om han däremot inte hittat något nytt lag under sommaren skulle han komma tillbaka till klubben i bra fysisk kondition.
Men mittbacken fick varken en ny klubbtillhörighet eller kom tillbaka till Sunderland i tid.

I stället dök Djilobodji upp 72 dagar senare än överenskommet. Då hade Djilobodji ignorerat kravbrev från Sunderland där klubben skrev att han redan skulle infunnit sig.
När till slut senegalesen var tillbaka fick han ändå en chans av klubben att få vara kvar. Mittbacken fick genomgå de testerna som de övriga spelarna hade fått göra när de återvände från semester. Resultaten var inte tillräckligt bra, skriver klubben på sin hemsida.

- Spelarna har en skyldighet att vara tillbaka i tillräckligt bra form för att kunna spela fotboll. Sanningen är att jag förmodligen skulle ha slått hans (Djiliobodjis) testresultat. Han var tyvärr allt för långt efter alla andra och därefter dök han inte upp på nästa träningspass heller. När du inte har dykt upp på 72 dagar, missat åtta matcher av säsongen och du kommer tillbaka i ett skick där du förmodligen kommer att missa ytterligare 12 matcher, då är nog inte tillräckligt hängiven, säger Sunderlands ordförande Stewart Donald enligt The Guardian.

Med allting sammantaget så menar Sunderland att Djilobodji begått kontraktsbrott. Spelaren som hade kontrakt till och med säsongen 2020 kommer inte att spela kvar i League 1-klubben. Nu är han helt fri att söka sig till en ny klubb.
Sunderland har dock ytterligare en spelare som inte kommit tillbaka ännu. Klubbens dyraste spelare genom tiderna, Didier Ndong, har inte gått att se röken av.

- Didier Ndong har inte visat något som helst intresse av återvända till fotbollsklubben. Vi vet inte ens var han är, säger Donald till The Guardian.

Enligt The Guardian utreder Sunderland om även Ndong begått kontraktsbrott.

Publicerad 2018-09-12 kl 14:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå