POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sunderland samlar in pengar till döda ärkerivalerna

Foto: Twitter (@NUFC)

"Det finns saker som är långt viktigare än fotbollsmatcher." Det skriver Sunderlands fans i ett uttalande efter att ha samlat in över 100 000 kronor till en planerad hyllning för de avlidna supportrarna till ärkerivalen Newcastle, som omkom i flygkraschen i Ukraina.

Malaysia Airlines flight MH17 störtade på torsdagen från ukrainskt luftrum efter vad som befaras ha varit ett attentat. USA:s vicepresident Joe Biden hävdade i ett uttalande timmar efter tragedin att det inte rörde sig om någon olycka, utan att planet "skjutits ned från himlen". Ombord befann sig 298 passagerare och medlemmar ur kabinpersonalen, varav ett hundratal ska ha varit forskare och aktivister på väg mot Melbourne för att delta vid en årlig internationell aids-konferens.

Två av passagerarna var trogna supportrar till Premier League-klubben Newcastle. Klubbens tränare Alan Pardew meddelade att lagets spelare och ledare var i sorg efter dödsbeskedet.

Men det är inte bara den egna klubben som sörjer de avlidna. Ärkerivalen Sunderlands fans har lagt sina känslor för Newcastle åt sidan och erbjudit sin hjälp åt klubben. Bland annat har de startat en insamling till förmån för de omkomna supportrarna. Pengarna är tänkta att gå till en hyllning för supportrarna, men allt överskott kommer att gå till en välgörenhetsorganisation som ännu inte bestämts, skriver Sunderland-supportrarna i ett uttalande.

Hittills har över 100 000 kronor samlats in.

Publicerad 2014-07-19 kl 17:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå