Superdramat i Championship - Birmingham räddar sig kvar i 92:a minuten

Championship sista omgång, och sista minuter, bjöd på olidlig dramatik. Birmingham var ute ur andraligan fram till den 92:a minuten. Då klev Paul Caddis fram och blev stor hjälte med sitt 2-2-mål.

Birmingham spelade Premier League-fotboll så sent som 2011. Men inför dagens avslutning av Championship var man på väg ur, ner till den engelska tredjeligan. Och mot Bolton på bortaplan fick man två tunga smällar i den andra halvleken. 2-0 till hemmalaget och Birmingham såg ut som ett slaget lag.

Men Nikola Zigic gjorde 2-1 i den 78:e minuten och väckte liv i laget. Matchen gick in på tilläggstid och där frälste Paul Caddis Birmingham. Med sitt 2-2-mål räddade han kvar klubben i Championship i de absolut sista minutrarna.

Birmingham tog platsen på bekostnad av Doncaster som förlorade borta mot Leicester med 1-0. Båda lagen hamnade på samma poäng men målskillnad gjorde att Birmingham klarade sig.

Även i andra änden av tabellen var det stor dramatik. Brighton behövde slå Nottingham på bortaplan samtidigt som Reading inte vann för att ta den sista play off-platsen. Hemmalaget Nottingham tog dock ledningen samtidigt som Reading gjorde det på sitt håll. Men Brighton kom tillbaka och Reading tappade sin ledning mot Burnley.

Med oavgjort i båda matcherna såg det ändå ut som att Reading skulle ta sjätteplatsen. Men i den 91:a minuten sköt Jose Leonardo Ulloa vinsten och en Premier League-chans till Brighton.
I Reading stormade fansen planen och för att fira play off-platsen med spelarna - innan de nåddes av beskedet att Brighton vunnit.

Sedan tidigare är Leicester och Burnley klara för direktplatser till Premier League. I play off spelar Derby, QPR, Wigan och Brighton.

I botten får Yeovil, Barnsley och Doncaster lämna Championship.

Publicerad 2014-05-03 kl 15:25