Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Svennis bråk med Ferguson: "Önskar att jag fotograferat hans ansiktsuttryck"

Foto: Scanpix

Sven-Göran Eriksson och Alex Ferguson bråkade inför VM 2006. Svensken tog ut Wayne Rooney till turneringen – mot Manchester United-managerns yttryckliga vilja.

"Önskar att jag fotograferat Fergusons min", skriver Svennis.

I sin självbiografi hävdar Eriksson att han själv redan 2002 skrev på ett förhandskontrakt om att ersätta Alex Ferguson i Manchester United. Men skotten ändrade sig, och stannade sedan på posten ända fram till våren 2013.

Men under årens lopp skulle de båda tränarna ändå korsa varandras vägar många gånger, inte minst när "Svennis" var förbundskapten för England. I sin nya självbiografi berättar han om ett av dessa tillfällen, där det också blev väldigt kylig stämning mellan honom och Ferguson.

Bakgrunden var den att anfallsesset Wayne Rooney hade brutit ett ben i foten och hans klubblag ville förbjuda honom från att åka till Tyskland med "the three lions". Landslagsstaben resonerade annorlunda och med läkaren Leif Swärd i släptåg begav sig "Svennis" till Old Trafford för ett samtal.

"Leif och jag träffade Ferguson på Uniteds träningsanläggning. 'Wayne ska inte spela', slog Ferguson fast och det fanns enligt honom ingenting att diskutera. Läkaren tog fram röntgenplåtar för att bevisa att Rooney inte skulle hinna läka färdigt i tid", skriver Eriksson.

"När läkaren var färdig med sin genomgång spände Leif ögonen i honom. 'Varför sitter du här och ljuger', ville han veta. Leif var en av Europas mest framstående specialister på den sortens skador. Jag önskar att jag tagit en bild av Fergusons ansiktsuttryck när Leif berättade att Rooneys fot visst skulle läka till VM".

"Svennis" berättar att han själv sedan med en axelryckning deklarerade:

"Ledsen, Alex. Jag kommer att ta ut Rooney i truppen".

Ferguson ska då ha lovat dyrt och heligt att "göra livet svårt för svensken" i fortsättningen.

Wayne Rooney fick dock inget bra VM. Han blev mållös i fyra raka matcher och fick till sist rött kort mot Portugal efter att ha stämplat Ricardo Carvalho.

Publicerad 2013-11-03 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons