Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

"Svennis" och Ferguson riskerar rejäl skattesmäll

Foto: SCANPIX.

Sven-Göran Eriksson riskerar en omfattande skattesmäll.
Enligt The Times är svensken en av flera kända personer vars investeringar riskerar att bli en brakförlust.
- Det kan finnas människor som hoppar från broar, säger Nick Wood, som representerar investerarna, till tidningen.

Det handlar om bolaget Eclipse som alltså bland annat ”Svennis” och Alex Ferguson investerat pengar i. Totalt rör det sig om 780 personer som investerat en summa om fem miljoner pund i bolaget. Bolaget har i sin tur investerat pengarna i distrubutionsrättigheterna till två Disney-filmer och undvikit att betala ränta på inkomstskatten, vilket Dagens Industri rapporterade om redan 2012.

Under lördagen skriver ansedda The Times att personerna som tillsammans investerat pengar i bolaget riskerar personlig konkurs på grund av den stundande skattesmäll som bolaget riskerar. Enligt tidningen ämnar den brittiska skattemyndigheten utfärda ett betalningskrav som med råge överstiger de satsade pengarna i bolaget. Som exempel ger man en person som placerat 200 000 pund i bolaget och som nu riskerar en skattesmäll på mellan två och fyra miljoner pund.

Tidningen skriver att skattekraven kommer att skickas ut inom två månader och därefter har personerna i fråga 90 dagar på sig att betala.

- Jag tror att det eventuellt kommer att finnas människor som hoppar från broar. Min förväntan är att av de 780 personerna som var involverade är det troligt att 600-700 går i personlig konkurs, säger Nick Wood, som representerar investerarna, till tidningen.

Publicerad 2016-11-20 kl 12:07