POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

"Svennis" om Guardiolas uteblivna succé: "Svårare i England"

Foto: Bildbyrån

Det blev fiasko för Pep Guardiola i Champions League. Nu säger förre City-tränaren Sven-Göran Eriksson att spanjoren kanske inte var beredd på jämnheten i Premier League.
- Sex, sju, åtta lag slåss om titeln. Det är inte som i Bundesliga eller La Liga, säger Eriksson till Omnisport. 

Sven-Göran Eriksson, som har tränat flera engelska lag - inklusive landslaget - har sin teori om varför Pep Guardiolas succé i Manchester City uteblir.

Laget har stumnat på slutet i Premier League och förlorade i veckan mot Monaco i åttondelsfinalen av Champions League. Den sämsta placeringen för Guardiola i turneringen på många år.

- Tränar man Bayern München, Barcelona eller Real Madrid så är chansen att man ska vinna något väldigt stor, säger Eriksson.

- I Premier League finns det sex, sju, åtta lag som slåss för att vinna. Det är inte som i Bundesliga eller La Liga. Avståndet mellan Barcelona, Real Madrid, Atletico och de övriga lagen är hyfsat stort. Men skillnaden mellan City, Chelsea, United, Arsenal och Tottenham är inte speciellt stor.

Eriksson menar vidare att det är oerhört svårt att träna ett topplag i den engelska högsta ligan.

- Det är svårare för vilken tränare som helst i Premier League. Du kan förlora eller vinna mot vilket lag som helst. Vem vet, nästa år ska man kanske satsa sina pengar på Leicester igen. 

Svensken har en gedigen tränarkarriär bakom sig och har förutom Manchester City bland annat även tränat Benfica, Lazio och Roma. 

Publicerad 2017-03-17 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå