Svensk hjälte i Youth Cup-finalen - Chelsea mästare

Chelseas U18-lag vann den dramatiska finalen i FA Youth Cup mot Fulham med 5-3. En av hjältarna blev svenske Isak Ssewankambo som kom in vid 2-3-underläge och kvitterade matchen.
- Jag kom in bra, det var riktigt härligt, säger Ssewankambo till fotbollskanalen.se.

Chelsea FC kunde säkra sin femte FA Youth Cup-titel på måndagskvällen när man stod för en imponerande vändning och tog ett 4-6 underläge i dubbelmötet med Fulham till seger med 7-6.

En av de stora matchvinnarna blev svenske Isak Ssewankambo som byttes in i halvtid, då låg hemmalaget Chelsea under med 2-3 i matchen och 4-6 i dubbelmötet.
- Jag kom in bra. Det kändes bra, jag hade två skott utanför innan mitt mål, säger den 18-årige mittfältaren till fotbollskanalen.se.

I den 77:e minuten kom sedan målet som tog Chelsea tillbaka in i matchen. Ssewankambo fick en passning i sidled och vände inåt i planen. När han var några meter utanför straffområdet drog han till ett hårt skott som målvakten inte hann ner på vid sin högra stolpe.

- Det blev ett riktigt bra skott, säger Isak.

Chelsea kunde sedan avgöra matchen med två sena mål från Dominic Solanke. Efter matchen utbröt stort firande för U18-laget som kan titulera sig mästare.

För Isak väntar nu ytterligare en final. Han spelar även med U21-laget som vann ligan. Fyra lag gick sedan vidare till playoff där Chelsea ställdes mot Manchester City i semifinalen. Isak spelade samtliga 120 minuter när Londonklubben vann på straffar.
I finalen nästa onsdag väntar Citys lokalrival United. Även där hoppas Ssewankambo kunna vara med och spela en bidragande roll.
- Jag har spelat mycket med dom också så jag tror att jag kommer att spela i finalen, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-05-07 kl 12:06