Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT

Svensk på lista över världens största talanger: "Riktigt coolt"

När tidningen the Guardian sammanställer några av världens 50 största talanger finns en svensk med på listan. Manchester Citys Zackarias Faour, 18.
- Riktigt coolt, nu kämpar jag för att nå ännu högre, säger han.

Förra året sjösatte den engelska tidningen The Guardian ett projekt i samarbete med fotbollssajter från hela världen, däribland Fotbollskanalen, där 40 av de största talangerna i världen med födelseår 1997 uppmärksammades. Nu är det dags igen. Den här gången är talangerna födda 1998, och de är 50 stycken till antalet. De är inte rankade sinsemellan, och det är ett urval av talanger från länder världen över som är värda att hålla ett öga på under deras fortsatta karriär.

ANNONS

Mitt bland alla löften dyker en svensk spelare upp, i form av Manchester Citys anfallare Zackarias Faour som lämnade Sverige och Malmö FF under 2014. Sedan dess har han tillhört den engelska storklubbens akademi, och han känner själv att steget till England gått över förväntan.

- Jag trivs riktigt bra här och tar hela tiden stora steg i min utveckling, både på och utanför planen. Hela tiden lär jag mig otroligt mycket och det är bara att jobba hårt för att det ska fortsätta i framtiden, säger han till Fotbollskanalen.

Hur känns det att få plats i ett sådant sammanhang som the Guardians lista?
- Riktigt coolt, men jag kan inte stanna upp för det. Jag måste kämpa och hela tiden vilja nå längre och bli bättre och bättre.

I the Guardian beskrivs Faour som "ett rovdjur" i straffområdet, och tidningen anser att han har instinkter framför mål som bådar gott, även om det ofta visat sig svårt att ta klivet från ungdomslag till A-laget. Inte minst i en Premier League-miljö.

ANNONS

- Klart att det är tufft, men krigar man och ger allt kommer chanserna. Det är det som kännetecknar alla stora spelare, att de gått igenom svåra stunder och inte gett upp, säger Faour.

Ibland får man höra att det är svårt för utländska spelare att trivas i England, eftersom rivaliteten är så stor bland lagkamraterna. Har du själv upplevt att man måste ha vassa armbågar för att lyckas?
- Alltså fotbollen är väldigt fysisk, men man tänker inte så mycket på det. Man gör sitt bästa och jobbar hårt bara, och för mig har det gått väldigt bra hittills.

Och utanför planen, är man kompisar där eller följer konkurrensen med?
- Nej, man är kompisar. Klart att det tog ett tag att komma in i det från början, men nu är det inga problem. Sedan är Manchester City väldigt bra på att få alla att känna sig välkomna och de tar hand om mig och de andra spelarna. De vet vad de gör.

ANNONS

Vilken är den största skillnaden på att spela i exempelvis MFF och i Manchester City?
- Allt är mycket större här, fotbollskulturen är enorm. Det är nästan bara fotboll och så är det ju inte i Sverige. Sedan är det klart att tempot är snabbare och kvaliteten är högre.

Tidigt i våras fick Zackarias Faour testa på att mäta sig med några av de allra bästa i sporten, när han kallades upp till A-laget för några träningar med världsstjärnorna som finns där. En häftig erfarenhet som gav mersmak.

- Det var väldigt coolt, helt annorlunda från vad man är van vid. Allt gick så snabbt i varje moment, men det var lärorikt också, säger han.

Kände du att du hängde med, eller var nivåskillnaden alldeles för stor?
- Nej, jag tycker att det fungerade. Med den träning jag får här ska jag säkert kunna nå dit, det tror jag.

ANNONS

Om du blickar framåt, vad hoppas du blir nästa steg för egen del?
- Först vill jag komma till U21-laget, försöka göra bra ifrån mig där, och sedan får man ta det därifrån.


 Read the article in English at The Guardian's website

Fakta

SKRIBENTER

Olof Lundh, Marcela Mora y Araujo, Mike Hytner, Clemens Zavarsky, Maher Mezahi, Thiago Rabelo, Carl Worswick, Aleksandar Holiga, Michal Petrak, Tröls Henriksen, Michael Yokhin, Ben Lyttleton, Ed Aarons, Raphael Honigstein, Costas Bratsos, John Duerden, Paolo Bandini, Ben Mabley, Nick Ames, Tom Marshall, Bart Vlietstra, Marcus Christenson, Maciej Slominski,Vítor Hugo Alvarenga, Emanuel Rosu, Artur Petrosyan, Joe Crann, Sid Lowe, Emre Sarigul, Tim Hill,

Publicerad 2015-10-08 kl 06:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto