POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Svenske backen målskytt i England: "Otroligt skönt, vi behövde vinna på hemmaplan"

När det behövdes som mest vräkte sig Jonas Olsson fram. Med sitt förlösande 1-0-mål ledde han West Bromwich till en riktig storseger mot Watford.
- Otroligt skönt, efter det kunde vi bara ånga på, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Formen har varit lite si och så för uppflyttningsaspiranten från Birminghamtrakten. Särskilt på hemmaplan klickar spelet emellanåt, och just därför var det så viktigt att hans egen fullträff kom direkt i första halvlek, tycker Olsson.

- Vi hade bara spelat sex, sju minuter och fick en frispark. Jag kände att min forward låg lite framför mig, vek av och kom helt fri. Sedan var det bara att sätta pannan till och nicka mot bortre stolpen.

Taktiken gick vägen, och grundlade det övertag som slutligen omvandlades i en komfortabel 5-0-vinst.

- Det behövdes verkligen några psykologiska, snabba mål. Den här serien innehåller ju bra lag som Newcastle, Middlesbrough, Nottingham Forest och Cardiff.

Då måste allt stämma för oss, och det har det inte gjort fullt ut tidigare, säger Jonas Olsson.

Han tror att lagets form är på uppåtgående och att de två direktuppflyttningsplatserna ska ses som åtkomliga för West Brom. För egen del tänker han köra vidare precis som förut – med siktet inställt på svenska landslaget.
- Sebastian (Larsson) behöll ju sin plats trots att Birmingham åkte ur Premier League i fjol. Jag hade aldrig någon plats att förlora, men tycker inte att det borde vara omöjligt att få chansen. Min konkurrens är på lika villkor som de andra mittbackarnas.

Apropå Sveriges landslag ger Jonas Olsson sin syn på frågan alla ställer sig just nu. Vem borde ta över efter Lars Lagerbäck.

- Medierna är ju fulla av skriverier nu. Det namnet jag tänker på främst är min gamla tränare i Landskrona BoIS, Janne Jönsson. Han är en bra människa och ledare. Sedan har jag ju haft Jörgen Lennartsson i U21. Han är också väldigt duktig. Jag gillar båda. Det blir intressant att se vem som får jobbet.

Publicerad 2009-10-31 kl 23:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå