Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Svenske Liverpooltalangens succédebut - matchens lirare och kallad "Tranmeres Messi"

Han utsågs till matchens lirare och fansen kallade honom "Tranmeres Messi". Snacka om strålande A-lagsdebut för Liverpoollånet Kristoffer Peterson.

- En fantastiskt rolig erfarenhet, säger 19-åringen till fotbollskanalen.se.

Den tekniske yttermittfältaren har tillbringat de senaste säsongerna i Liverpools ungdomsakademi, men tidigare den här veckan stod det klart att han skulle lånas ut till Tranmere Rovers i League 1. Klubbens manager Ronnie Moore hade haft ögonen på Peterson under en längre tid, och redan nu på lördagseftermiddagen tog han ut honom i startelvan mot Colchester.

En milstolpe för Kristoffer Peterson, som aldrig tidigare hade noterats för en ligamatch på A-lagsnivå i England.

- Det var hur kul som helst idag, som en frihetskänsla där ute på planen. Jag sprang och sprang och sprang, men även om jag blev jättetrött var det bara att fortsätta. Det var fruktansvärt roligt. Ganska snabbt fick jag fansen på min sida också, och så var det såklart skönt med tre poäng, säger han till fotbollskanalen.se efter 2-1-segern.

Hur gick det för din egen del, tycker du?

- Nästan överraskande bra, jag blev utsedd till matchens lirare vilket såklart känns stort med tanke på att det var min första match. Jag har ju bara varit här i staden och klubben två dagar hittills.

Peterson gjorde varken mål eller assist mot Colchester, men var flera gånger inblandad i Tranmeres offensiv ute på sin vänsterkant. Efteråt konstaterar han att nivån på League 1 är hög – men att han själv fått ett kvitto på att han platsar där.

- Ligan är bra och alla som bor i England vet ju hur den ser ut. Det är inte riktigt min typ av fotboll alla gånger, men det är tufft och fysiskt. Väldigt lärorikt. Att spela A-lagsfotboll överhuvudtaget är nyttigt för mig, och att göra den framför en stor publik som sjunger om mig känns extra speciellt. Jag är jättenöjd, säger Peterson.

Vad sjöng fansen?

- De kallade mig "Tranmeres Messi" och "Super Swede" och sådana saker. Jag har en spelstil som de kanske inte sett så ofta i Tranmere och när jag fick vara med om den här upplevelsen var det som att vara ett litet barn igen ute på planen. Alla problem runtomkring en försvann och jag ville bara ha bollen för att skapa chanser åt mina lagkamrater och visa vad jag kan göra. Det var fruktansvärt kul, som sagt.

Skönt att få visa upp sig i ett A-lag också?

- Precis, det var ju därför jag ville ha en utlåning också. Inte bara för att andra ska se att jag är en bra spelare – utan också för att kunna känna det själv. Det bygger på självförtroendet när man känner att man kan mäta sig med vuxna män i en bra liga. Nu gäller det bara att fortsätta med det hårda jobb som tagit mig hit, och att inte sväva iväg.

Till att börja med är det tänkt att Peterson ska tillbringa den kommande månaden i Tranmere, och vid nyår återvänder han till Liverpool. Så långt framåt vill han dock inte blicka, utan huvudprioriteten är att förbereda sig för nästa utmaning som blir mötet med Peterborough i FA-cupen om en vecka.

- Efter slutsignalen idag var det en massa fans som kom fram och sade "skriv på för resten av säsongen, vi behöver dig", men vi får se vad som händer. Allting är väldigt nytt fortfarande och jag vill ta en sak i taget. Först FA-cupen alltså, och det är ju en tävling som jag följt sedan jag var liten. Det ska bli skitskoj att få vara med där.

Sedan väntar ytterligare fem, sex matcher innan låneperioden går mot sitt slut. Det innebär att Kristoffer Peterson får göra avkall på det traditionella julfirandet med familjen hemma i Sverige.

- Det blir första gången som jag missar det, men jag gör det ju för den bästa grejen i världen – fotboll. Då kan det faktiskt vara värt det.

Publicerad 2013-11-30 kl 20:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons