POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Svenske målvaktstalangen vill ta nästa steg: "Behöver en startplats eller utlåning"

Foto: Bildbyrån

Aston Villas svenske målvaktstalang Viktor Johansson krigar för en startplats i klubbens U23-lag. Om det inte går vägen är han öppen för en utlåning.
- Det känns som att jag behöver spela varje match för att ta utvecklingen framåt ytterligare ett steg, säger Johansson till Fotbollskanalen.

Sommaren 2014 lämnade den då 15-årige målvakten Viktor Johansson Hammarby för att gå till favoritklubben Aston Villa i England. Svensken har tagit sig fram genom klubbens U18-lag och förra säsongen spelade han en hel del med U23-laget.

Nu är målet tydligt: mer speltid.

- Just nu ligger fokus på att kriga om en plats i U23. Vi har en annan bra keeper där (Matija Sarkic), vi sporrar varandra rätt bra. Sedan tränar båda vi med A-laget. Det är bra att träna med honom, vi sporrar varandra att bli bättre, säger Johansson till Fotbollskanalen.

- Det är antingen U23 eller utlåning, för en av oss. En tar U23 och en blir utlånad, det är det som är tanken tror jag.

Men det är inget ni pratat närmare om, en eventuell utlåning?
- Nä, det har väl kommit upp på tal någon gång. Men inget konkret än.

Skulle du vara öppen för att gå ut på lån?
- Ja, det är klart. Det känns som att det är det jag behöver det här året, antingen bli utlånad eller få en startplats i U23 och spela varje match för att ta utvecklingen framåt ytterligare ett steg.

Viktor Johansson och Matija Sarkic tränar båda även regelbundet med Aston Villas A-lag.

- Det är typ varje dag egentligen som vi kör med A-lagsmålvakterna och målvaktstränaren. Så det är kul.

Vad betyder det för din utveckling?
- Det betyder mycket. Man lär sig mycket när man kommer upp dit och får träna med bra målvakter. Så det är bra, och det är bra kvalité på träningarna också vilket gör det roligare.

Vad har du satt upp för mål med säsongen?
- Det är att få ta förstaplatsen, det är där målet är just nu. Att vara startspelare i U23 och fortsätta få träna med A-laget så att man utvecklas. Det är målet just nu, sedan får vi se vad som händer. Nu är det Villa som jag fokuserar på och det är där jag vill göra mina framsteg.

Har tränaren sagt något om hur han ser på dig och Sarkic och hur han tänker använda er?
- Ja, alltså han har sagt att vi är väldigt nära. Vi är väldigt lika. Han sa i princip att om det skulle vara bara upp till honom så skulle nog ha flippat ett mynt och sedan skulle någon fått stå. Så han är nöjd med båda, så det är kul att få lite bekräftelse där att man har gjort det bra.

Även om Johansson känner av en stark konkurrens i Aston Villa så känner 18-åringen att klubben tror starkt på honom.

- Ja, men det gör de. Jag har fått många goda ord. Och sedan har de alltid varit där för mig, genom min ryggskada och hela det köret. De har alltid velat mitt bästa och alltid gjort så bra de kan för min del, så det skulle jag säga att de gör.

Publicerad 2017-08-22 kl 12:00
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto