Svenske supertalangen avgjorde för Manchester City

Supertalangen slog till igen. Svenske Zackarias Faour avgjorde för Manchester Citys U16-lag med två mål mot Aspire Qatar.
– Det känns fantastiskt, jag kunde inte drömma om en bättre start, säger 15-åringen till sportbladet.se efter fyra mål på två matcher.

Faour lämnade Malmö i somras för storklubben Manchester City. ”Den nye Ibrahimovic”, som han kallas, har minst sagt fått en bra start i sin nya klubb. Laget befinner sig just nu i Qatar för att spela Al Kass International Cup med lag som Barcelona, Paris Saint-Germain, Real Madrid och Milan. Och cupens stora behållning har varit en svensk. Faour har svarat för fyra mål på två matcher och mot Aspire Qatar vände han matchen på egen hand. Från 2–3 till 4–3.

Faour inledde turneringen med att sitta på bänken mot Chicago Fire - men hans inopp i den matchen blev avgörande. Han blev inbytt i den 69:e minuten och hann på dryga 20 minuter göra två mål - bland annat genom en vacker frispark.

Tillbaka till matchen mot Aspire Qatar. Faours 3–3-målet var en vacker chip bakom Aspires målvakt (går att se båda Faours mål i klippet ovanför). Och på övertid var det dags igen. Då avgjorde 15-åringen för sitt Manchester City med ett säkert avslut. Efteråt utsågs P15-landslagsmannen till matchens lirare.

Läser du detta i någon av våra appar? Klicka här för att se klippet (extern länk) Efter 07.20 kan ni se svenskens båda mål.

Publicerad 2014-01-17 kl 07:00