Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Svenske talangen provtränar med PL-klubb: "Känns fantastiskt kul"

Sverige kan få en ny spelare i Premier League.

Den kommande veckan provtränar Victor Söderström med Stoke.

- Det känns jättekul, säger han till fotbollskanalen.se.

19-åringen från Stockholm har ännu inte erbjudits något nytt kontrakt med BP i allsvenskan, trots att hans nuvarande avtal löper ut i november. Då tycks intresset från England vara desto större. Efter att Stokes scouter studerat forwardens insatser med P94-landslaget fick han en personlig inbjudan av klubbens nye manager Mark Hughes.

- Jag kom hit igår och gjorde mitt första pass under dagen. Det var med U21-laget till en början, men under slutet av veckan ska jag vara med A-laget i stället. De har varit utomlands på ett läger fram tills nu, säger Söderström till fotbollskanalen.se.

Vad har du fått för första intryck av Stoke?

- Till att börja med trodde jag inte att de skulle ha så fina anläggningar, men jag sitter i A-lagets omklädningsrum nu och allt är verkligen toppmodernt. Sedan är det såklart en speciell känsla att vara här, mitt bland spelare som man bara sett på tv tidigare.

Hur ser du på nivån rent sportsligt hittills?

- I U21 var det väl inga större problem att hänga med. Kvaliteten kändes ganska blandad, även om de hade några väldigt duktiga spelare. Sedan får man väl se hur det blir med A-laget. Min känsla tidigare har varit att de är lite av en engelsk motsvarighet till Gefle, att de klarat sig kvar i Premier League utan att kanske ha den bästa truppen. Men nu i år känns det som att de har mer resurser och satsar på att bygga upp någonting nytt. Det är spännande.

Hur skulle du resonera kring ett eventuellt anbud om du fick ett sådant?

- Först och främst beror det ju på vilken sektion inom klubben man skulle hamna i. Sedan är det intressant för mig att överväga sådant som kan dyka upp i Sverige också. BP har till exempel inte tagit upp någon diskussion alls om framtiden ännu. Men självklart skulle jag fundera jättenoga om det blev aktuellt med Stoke.

Publicerad 2013-07-15 kl 17:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons