Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
15v

Svenske talangens lyft i Leicester: "Schmeichel ger mig mycket tips och råd"

Foto: Bildbyrån

I somras lämnade Viktor Johansson Aston Villa och ny klubbadress blev Leicester.
I Premier League-vinnaren från 2015/2016 ska målvaktstalangen ta nästa steg.
- Jag försöker se och lära av Kasper Schmeichel så mycket jag kan, säger Johansson till Fotbollskanalen.

Efter fyra år i Aston Villa lämnade Viktor Johansson klubben i somras när kontraktet gick ut. Den svenske målvaktstalangen, som fram till 2014 spelade i Hammarbys ungdomslag, skrev på ett tvåårskontrakt med Premier League-klubben Leicester.

- Det har varit riktigt roligt från dag ett, har spelat mot många av grabbarna tidigare. Så jag kom in i gruppen direkt och livet utanför planen är riktigt bra så trivs verkligen, säger Johansson till Fotbollskanalen.

I Villa spelade Johansson i U23-serien, vilket han fortsatt med i Leicester. 20-åringen vaktade målet under de sex första matcherna och höll två nollor.

- Jag är väldigt nöjd med mina insatser, tycker jag har varit stabil där bak och känner att jag skapat tillit från hela laget, säger svensken.

Är det stor skillnad i Leicester jämfört med Villa?
- Ja, det skiljer sig mycket från Villa. Rent logistiskt så är anläggningen lite mindre men det ger en härlig familjär känsla och man vet vilka alla är nu redan efter ett par veckor vilket är super. Sen så är det ett annat typ av tänk hur de vill spela vilket passar min utveckling väldigt bra i nuläget. Sedan märks det att det är Premier League och en nivå högre, avsluten hos forwards sitter ju där de ska.

Johansson tränar också med A-laget, vilket han känner utvecklar honom mycket.

- Jag kör målvaktsträning tillsammans med A-lagsmålvakterna varje dag, man lär sig extremt mycket och får bra feedback på vad man gör bra och vad man ska tänka på vilket för en framåt i utvecklingen. Försöker se och lära av Kasper Schmeichel så mycket jag kan, en väldigt fin människa som ger mig mycket tips och råd.

I Leicester har Viktor Johansson siktet inställt på att fortsätta sin utveckling, och slå sig in i Premier League-truppen.

- Det är klart att man gör det. Jag jobbar väldigt hårt varje dag och förbereder mig för chansen, när den kommer är jag beredd att ta den, säger 20-åringen.

- De har sagt att de tror på mig och tycker att jag har gjort det bra så nu är det upp till mig att fortsätta att jobba ännu hårdare.

Publicerad 2018-10-05 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons