SVENSKKOLLEN: Holmén matchhjälte och Isakssons mardrömsmatch

SVENSKKOLLEN. Kolla in hur det gått för de svenska spelarna utomlands i veckan som gått. Bland annat så blev Samuel Holmen matchhjälte i Turkiet, samt så gjorde Alexander Gerndt sin tävlingscomeback efter närmare ett års skadeavbrott.

(Ligamatcher/Mål)

Belgien

Standard Liege

Astrit Ajdarevic – 6/1

Fanns inte med i truppen när Standard tog emot bottenlaget Royal Mouscron

Jiloan Hamad – 1/0

Startade på bänken men fick hoppa in mot Royal Mouscron med tjugo minuter kvar att spela. I och med inhoppet gjorde Hamad sin debut för den belgiska klubben dit han är utlånad från Hoffenheim.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson –17/0

Spelade under söndagen hela matchen när hans lag vann derbyt hemma mot Nea Salamina Famagusta FC med 1-0. Laget ligger kvar på en stabil fjärdeplats, vilket innebär slutspelsplats i det cypriotiska fotbollsystemet.

Maic Sema - 1/0

Gjorde debut för AEL Limassol, när han hoppade in i slutminuterna mot AEK Larnaca på hemmaplan. Laget vann med 1-0 och kämpar för en slutspelsplats.

Swansea City

Modou Barrow – 7/0

Debuterade från start när hans Swansea spelade 1-1 hemma mot Sunderland. Blev utbytt under pausvilan och fick se sitt lag kvittera från sidan.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 24/3

Fick återigen 90 minuter när hans Sunderland gästade Swansea och spelade 1-1. Svensken sa i engelsk press efteråt att han var väldigt besviken över att ha tappat poäng då man tagit ledningen i den första halvleken. Svensken fick en varning i den andra halvleken.

West Bromwich

Jonas Olsson – 4/0

Har varit igång och tränat för fullt med laget i över en vecka efter en hälskada. Mittbacken ska vara redo  för spel men fanns inte i truppen när West Bromwich spelade 2-2 borta mot Burnley FC.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 6/1

Efter att ha börjat på bänken förra veckan så fick Kacaniclic starta i lördags när laget gästades av Birmingham. Såg ut att bli matchhjälte när han serverades öppet mål i andra halvleken. Men den svenska mittfältsstjärnan sköt strax utanför och matchen slutade 1-1.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 28/0

Fanns på planen under hela lördagens förlustmatch borta mot Watford. I och med förlusten tappade Blackburn på just Watford som besitter den sista playoffplatsen. Elva poäng skiljer lagen efter helgens omgång.

Norwich City

Martin Olsson – 25/1

Norwich är det lag som jagar närmast bakom Watford FC om en playoffplats i Championship. Olsson spelade hela matchen i hela matchen mot Blackpool under lördagen då man vann med hela 4-0.

Watford FC

Joel Ekstrand – 17/0

Skadad och är på väg tillbaka in i träning. Fanns inte med i matchtruppen mot Blackburn i lördags.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Slitit av menisken i knät under en träning och blir nu borta i upp mot åtta veckor. Ett hårt slag mot den svenska U21-landslagsmannen som precis flyttat till England från Holland.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 32/0

Skulle ha spelat träningsmatch mot Gefle under söndagen, men matchen blev inställd. Anledningen var att blåsten på Ålandshaven tvingade alla färjor att ställa in sina avgångar.

Simon Nurme – 14/0, 2 nollor

Josef Ibrahim – 12/1

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 19/1

Startade som defensiv mittfältare i helgens match mot Nantes. Spelade hela matchen och hade ett jätteläge att avgöra matchen, men skottet gick strax över.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 3/0

Spelade 86 minuter när hans Bordeaux vann borta mot Evian med 1-0. Har fortfarande inte gjort något mål i sin nya klubb, men har samtidigt aldrig lämnat planen som förlorare.

Rennes

Ola Toivonen – 17/5

Hamnade i händelsernas centrum när hans Rennes tog emot Marseille hemma och spelade 1-1. Först gjorde den svenska anfallaren mål genom ett snyggt volleyskott, innan han senare i matchen blev slagen mellan benen av motståndarnas Mario Lemina.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 16/10

Missade en svag straff mot Lyon, men fick slå om den då motståndarspelare rusat in i straffområdet alldeles för tidigt. Efter det visade svensken inga närmer och drog upp nästa straff stenhårt i krysset. Hade annars en jobbig kväll där Lyons målvakt Anthony Lopes var en vägg och släppte ingenting förbi sig.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 3/0

En tuff vecka för svensken som inte fick någon speltid i lagets förvånande förlust borta mot bottenlageet OFI Crete FC i onsdags. Igår fick svensken först hoppa in på tilläggstid i stormatchen hemma mot Olympiakos.

Nästa match: Nu på onsdag borta mot OFI Crete FC

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 14/0

Formen verkar stigande för Durmaz. Förra veckan så gjorde han hattrick i cupen och nu fick han starta i ligan för första gången sedan den 18 oktober. Svensken fick nittio minuter i 2-1-segern mot Atromitos. Fick hoppa in i den 89:e minuten mot PAOK under söndagen.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 12/7

Fanns med från start när Panaitolikos Agrinio gästade. Berg fanns på planen när hans lag vann med 1-0 och är nu bara sex poäng bakom serieledaren Olympiakos.

Emir Bajrami – 4/0

Skadekänningar stoppade Bajrami från spel förra veckan. Även denna veckans saknades Köping-sonen i matchtruppen.

Valmir Berisha – 0/0

Har det tufft i Grekland och är konstant petad ur matchtrupperna. Fanns inte med mot Panaitolikos.

AEK Athen

Jakob Johansson – 4/0

Blev inbytt med tjugo minuter kvar att spela när hans grekiska lag tog emot Chania på hemmaplan. AEK gick segrande ur striden med 4-1 och leder nu serien med nio poäng. Det ska mycket till för att laget ska falla ihop och missa uppflyttningskval.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 21/0, 6 nollor

Höll sin sjätte nolla den här säsongen när Heerenven slog ligafemman PEC Zwolle på hemmaplan. Laget närmar sig nu just Zwolle och ligger strax bakom med fyra poäng upp.

Sam Larsson – 12/3

Helgens svensk när han återigen gjorde mål hemma mot Zwolle. Laget tog en stor seger och vann med hela 4-0. Blev utbytt i den 85:e matchminuten.

Simon Thern – 4/0

Spelade hela matchen mot PEC Zwolle. Gjorde inget avtryck genom mål eller assist. Men mittfältaren börjar mer och mer etablera sig som en startspelare i den holländska ligan.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 12/1

Blev inbytt under pausen i 0-3-förlusten mot Willem II.Gjorde inget avtryck på planen då alla matchens mål redan var gjorde i den första halvleken.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1

Satt på bänken hela matchen när Twente förlorade hemma mot Excelsior med 1-3. Vill lämna klubben och har inte spelat de fyra senaste matcherna.

FC Groningen

Simon Tibbling – 5/0

Spelade hela matchen när Groningen tappade en 2-0-ledning till att slut förlora med 2-4 mot AZ Alkmaar. Den förre djurgårdsspelaren som förra helgen blev väldigt hyllad hade det tyngre den här matchen.

Rasmus Lindgren – 11/0

Har haft svårt att ta en plats efter att Simon Tibbling anlänt till Groningens mittfält. Satt på bänken i hela matchen mot AZ Alkmaar och fick inte chansen att komma in på planen.

Dino Islamovic – 8/0

Var petad ur matchtruppen mot AZ Alkmaar och har nu inte spelat sedan den 14 december.

Willem II

Samuel Armenteros – 18/9

Gjorde påpassligt sitt nionde mål för säsongen när han tog vara på en lagkamrats misslyckade skott som istället blev en perfekt passning till svensken. Hade inte gjort mål sedan den 28 november, så det var nog en lättad svensk som fick spräcka måltorkan.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 16/0

Fick kliva av i förra helgens match med en lårkaka. Har hållit mittfältaren borta från veckans två omgångar där han inte varit med i någon matchtrupp. Återstår att se hur allvarligt det är då laget har match redan på fredag.

Muamer Tankovic – 18/5

Fanns med på bänken mot AZ Alkmaar men fick inte någon speltid.

Mattias Johansson – 19/1

Spelade hela matchen i 4-2-segern mot Groningen. Fortsätter imponera i laget som nu lägger sig på en fjärdeplats med samma poäng som trean Feyernoord.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 8/0

Kom in med en kvart kvar att spela i hemma matchen mot Utrecht. Var på planen när lagkamraten Memphis Depay sköt in en frispark i slutet och fastställde slutresultatet 3-1.

Vitesse

Abiola Dauda – 15/6

Har det tufft just nu i Holland då han i helgen inte fick speltid mot NAC Breda utan blev kvar på bänken. Har inte fått göra ett inhopp sedan den 21 december i fjol.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 14/1

Fick ett slag i ansiktet av en lagkamrat på torsdagens träning. Svensken bröt käkbenet och blir nu borta i sex veckor. Missade därför helgens ligaomgång. Lagkamraten som smällde till Peterson har nu lämnat klubben och får fortsätta karriären i Qatar.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0

Fanns inte med i matchtruppen när hans lag spelade 2-2 borta mot Ashdod.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 6/2

Satt fast på bänken när hans lag spelade 3-3 borta mot Maccabi Netanya.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 8/2

Fick inte hoppa in i helgens ligaförlust mot Inter. Satt på bänken och såg när hans lag förlorade med 0-3.

Cagliari

Albin Ekdal – 21/4

Var tillbaka från avstängningen som höll honom borta förra helgen. Spelade 90 minuter när han Cagliari förlorade hemma mot Roma. Laget kan nu ha åkt ner till nedflyttningsplats när vi går in i nästa omgång.

Torino

Alexander Farnerud – 13/1

Laget har en hysterisk form just nu med fyra raka vinster där man haft en målskillnad på 12-4. Farnerud spelade från start i helgens match mot Hellas Verona, men blev utbytt med en halvtimme kvar.

Pontus Jansson – 5/0

Kvar på bänken under hela matchen borta mot Hellas Verona. Har svårt att ta en plats nu när laget går fram som ett tåg i ligan.

Udinese

Melker Hallberg – 2/0

Gjorde sin första match från start när man förlorade borta mot Napoli. Svensken var väldigt laddad och drog på sig ett gult redan efter 40 sekunder.

Portugal

Victor Nilsson Lindelöf – Benfica B 23/0

Har denna säsong bara fått göra ett in inhopp med A-laget i den portugisiska cupen. I helgen var han återigen petad från Benficas matchtrupp och fick istället spela från start när reservlaget föll borta mot Academico Viseu.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 0/0

Den schweiziska ligan hade omstart i helgen och Magyar fanns på bänken för sin nya klubb. Gick inte komma in och göra debut, utan blev sittandes under hela 1-1-matchen.

Dusan Djuric – 11/1

Fanns med från start för Aarau och spelade dessutom hela matchen.

FC Basel

Behrang Safari – 13/0

Spelade 79 minuter innan ytterbacken blev utbytt i 4-2-segern mot Grasshopper. I och med segern fick laget en perfekt nystart i serien och leder fortfarande serien med åtta poäng.

Young Boys

Alexander Gerndt – 1/0

Efter att ha varit borta på grund av skador i nästan ett år fick Gerndt i helgen äntligen göra debut i tävlingsammanhang. Anfallaren blev inbytt med tio minuter kvar i matchen mot FC Luzern. Bara en minut efter att svensken hoppat in gjorde Young Boys 1-0. Matchen slutade dock 1-1 till slut.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 16/6

Fick hoppa in med en kvart kvar att spela i cupmatchen mot FC Dundee i den femte rundan. Laget vann med 2-0 men John Guidetti lyckades inte skapa några farligheter efter att han bytts in.

Mikael Lustig – 5/2

Startade i Celtics cupmatch mot FC Dundee i lördags. Var väldigt aktiv under matchen och var delaktig i båda målen i 2-0-segern. Fick en assist till första målet under den första halvleken. Tvingades utgå skadad i den andra halvleken och det är oklart hur illa det är med den svenska ytterbacken.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 12/7

Saknades i matchtruppen när den solklara serieledaren trummade på och vann borta mot Livingston FC med 3-2. Ska enligt rapporter enbart ha vilats då han nyligen kommit tillbaka från skada.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor

Det är just nu riktigt tufft för ”Isak” i Turkiet. Står i mål för det laget som släppt in flest mål i hela ligan, och det var inte annorlunda i helgen då han tvingades släppa in sex bollar mot Mersin.

Orduspor

Martin Mutumba – 5/0

Säger till Fotbollskanalen att han inte fått lön på fyra månader och planerar att lämna klubben. Jagar ny klubb, men en flytt tillbaka till Sverige är inte akutellt. Fanns inte med i truppen när Orduspor spelade 0-0 hemma mot Adanaspor i helgen.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 15/1

Matchhjälte när han i matchens 90:e minut gjorde 2-1 till sitt Bursaspor hemma mot Genclerbirligi. Fick bollen på sina fötter efter en målvaktsretur och visade då snabba reaktioner och rakade in det avgörande målet. Det slutade till slut 3-1 efter att hemmalaget gjort ytterligare ett mål på tilläggstid. Samuel Holmen blev inbytt i paus.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 15/1

Fast på bänken när hans lag förlorade matchen mot Bursaspor på tilläggstid. Fått konkurrens på mittfältet av nyförvärvet Alexander Hleb som istället fick hoppa in.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 18/3

Gjorde sitt första mål i Trabzonspor när han hittade nätet i den turkiska cupen. Borta mot Akhisar fick han till ett volleyskott inne i straffområdet som gick upp i nättaket. Spelade hela matchen i helgen då man spelade mållöst mot Fenerbache.

Mersin

Loret Sadiku – Mersin 16/1

Fanns med från start när Mersin vann mot Kasimpasa med hela 6-2. Var positionerad som defensiv mittfältare och fick ett gult kort i den andra halvleken.

Abdul Khalili – 17/1

Första målet i Turkiet kom på Andreas Isaksson när Mersin besegrade Kasimpasa med 6-2. Svensken startade på mittfältet och gjorde mål i den andra halvleken. Spelade sedan hela matchen.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

I torsdagens cupmatch mot Caykur Rize bröt den svenska mittbacken foten och blir borta i över två månader. Ett tungt bakslag för mittbacken som ännu inte hunnit debutera i ligan.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0

Kvar på bänken hela matchen när hans Kayseri föll hemma mot Gaziantepspor med 0-1.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 1/0

Efter förra helgens ligadebut blev 20-åringen kvar på bänken hela matchen när hans lag besegrade Kayseri Erciyesspor med 1-0.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 14/1

Fick återigen starta i veckan när man tog emot Freiburg hemma. Hrgota assisterade fram till matchens enda mål innan han blev utbytt med fem minuter kvar att spela. Fick börja på bänken i helgens match borta mot Schalke. Kom in med en kvart kvar men kunde inte göra något åt matchresultatet som blev 1-0 till hemmalaget.

Oscar Wendt – 13/1

Spelade hela matcchen hemma mot Freiburg och stod för en stabil insats i en match där båda lagen missade mängder av målchanser. Spelade även hela matchen mot Schalke när laget förlorade.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 15/0

Startade i 1-1-matchen mot Mainz 05 under veckan. Fick behålla sin plats på planen under hela kampen när Hannover tappade mark mot Europaplatserna. Inte blev det bättre i helgen då man förlorade borta mot krislaget Hamburg SV. Albornoz spelade även hela matchen här.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 3/0

Följde upp förra veckans succé med att även få starta mot Hannover 96. Spelade hela mtachen när laget fick med sig en poäng på bortaplan. I helgen blev det dock förlust hemma mot Hertha Berlin. Bengtsson spelade 90 minuter även denna match och har slagit sig in rejält i startelvan.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 1/0

Spelade sin första ligamatch med sitt nya lag i fredags när RB Leipzig föll överraskande mot ligajumbon FC Erzgebirge Aue. Svensken spelade hela matchen och hade ett skott i stolpen. Annars handlade matchen om de nazisthån som hemmasupportrarna visade upp genom en banderoll.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane – 16/9

Ännu inte fått debutera hos klubben A-lag och fanns inte med i helgens trupp mot Eintracht Frankfurt. Spelar istället hos Wolfsburgs reservlag som just nu är mitt i ett uppehåll fram till på lördag.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 16/13

Landslagsuppehåll där Asllani är uttagen till torsdagens trupp mot Finland.

Caroline Seger – 17/7

Landslagsuppehåll och Seger är en del av den trupp som på torsdag möter Finland i en träningslandskamp.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 16/24

Schelin också uttagen i Sunghages landslagstrupp mot Finland på torsdag

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 16/10

Landslagsuppehåll där den svenska stjärnan är uttagen till torsdagens trupp mot Finland.

Linda Sembrant – 16/1

Landslagsuppehåll där Sembrant är hemma i Sverige och ska vara med på torsdag när landslaget spelar mot Finland.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson – 2/0

Landslagsuppehåll och laget sin nästa match först på lördag borta mot RKHVV.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 14/0, 3 nollor

Helgens match mot Como 2000 blev uppskjuten på grund av det dåliga vädret som påverkat norra Italien.

Brescia Calcio

Maria Karlsson – 14/0

Matchen mot Riviera di Romagna som skulle spelats i lördags blev uppskjuten på grund av regn. Hemmaarenan Stadio Milano Marrittima hade förvandlats till en leråker och det gick inte att rulla en boll på den vattendränkta planen.

Ligor som har uppehåll

Danmark – Uppehåll i den danska ligan fram till 20:e februari

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 16/0, 9 nollor

Spelade 90 minuter när Randers vann träningsmatchen mot Odd Grenland med 2-1. Fick släppa förbi sig ett mål då en Odd-anfallare kom helt fri mot mål.

Joel Allansson – 0/0

Började på bänken mot Odd Grenland men blev inbytt med en halvtimme kvar att spela. Var inte inblandad i någon nämnvärt efter att han kommit in på planen.

Mikael Ishak – 13/5

Startade på bänken mot Odd Grenland men bytte av Viktor Lundberg med åtta minuter kvar att spela. Hade inte tillräckligt mycket speltid för att lyckas skapa någonting målfarligt.

Viktor Lundberg – 17/5

Startade mot Odd Grenland men gjorde inget mål. Blev utbytt i matchens 82:a matchminut.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 0/0

Laget medverkade i veckan i träningsturneringen Atlantic Cup. Danskarna kom sist i sin grupp efter att förlorat sista matchen mot FK Mlada Boleslav med 0-1. Dahlin fanns inte med i matchtruppen mot tjeckerna.

Petter Andersson – 12/2

Fanns inte heller med i matchtruppen mot Mlada Boleslav.

Kristoffer Olsson – 6/0

Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Laget medverkade i veckan i träningsturneringen Atlantic och förlorade i onsdags sin match mot FK Baumit Jablonec. Wiland stod den första halvleken och fick släppa förbi sig ett mål.

Ludwig Augustinsson – 0/0

Startade matchen mot Jablonec men blev utbytt i paus.

Per Nilsson – 6/0

Har det inte lätt just nu i Köpenhamn. Blev utvisad i matchen mot tjeckerna redan efter sex minuter efter att ha dragit ner Jablonecs anfallare med båda händerna som sista man.

Mikael Antonsson – 14/0

Fick hoppa in i matchen mot Jablonec istället för Per Nilsson då röda kort inte minimerar antal spelare hos lagen i turneringen. Blev sedan utbytt med tre minuter kvar att spela.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 0/0

Har inte spelat en minut fotboll sedan i maj i fjol. Nu är Rasmus Jönsson tillbaka på fotbollsplanen. Spelade andra halvleken i helgen när Ålborg förlorade sin träningsmatch mot Shakthar Donetsk.
– För mig känns det bättre och bättre och jag hade mer energi idag vilket känns positivt, sa 25-åringen till klubbens hemsida efteråt.

Andreas Blomqvist – 0/0

Fick komma in med tio minuter kvar av träningsmatchen mot Shakthar Donetsk. Var väldigt nära att få en assist i slutet av matchen då hans frispark utifrån var när att nickas in.

Bröndby IF

Johan Elmander – 12/1

Spelade från start när Bröndby vann bronsmatchen i träningsturneringen Atlantic Cup med 1-0. Såg tung ut och fick även se det röda kortet i andra halvleken när han frustrerat tacklade ner IFK Göteborgs nyförvärv Jakob Ankersen

Johan Larsson – 0/0

Gjorde sin debut för Bröndby mot IFK Göteborg och såg pigg ut från sin vänsterkant. Var inblandad i matchens enda mål.
– Det kändes bra och skönt att få vinna mot en rival hemifrån Sverige också, sa han efteråt till klubbens hemsida.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 11/0

Startade i lördagens träningsmatch mot OFK Belgrad i Turkiet. Laget vann med 1-0 oh svensken blev utbytt i paus utan att ha gjort något mål.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 0/0

Hela den svenska kvarteten startade i träningsmatchen mot FC Jihlava. Matchen slutade mållöst och Friberg spelade 86 minuter.

Robin Söder – 12/3

Hela den svenska kvarteten startade i träningsmatchen mot FC Jihlava. Matchen slutade mållöst och Robin Söder spelade 74 minuter.

Michael Almebäck – 0/0

Hela den svenska kvarteten startade i träningsmatchen mot FC Jihlava. Matchen slutade mållöst och nytillskottet Almebäck spelade hela matchen.

Daniel Larsson – 0/0

Hela den svenska kvarteten startade i träningsmatchen mot FC Jihlava. Matchen slutade mållöst och lånet från Granada spelade hela matchen.

FC Fredericia

Mikael Rynell – 16/0

Fanns inte med i truppen när laget förlorade sitt genrep mot Viborg FF med 1-4.

Kina – Uppehåll i den kinesiska ligan fram till mars.