Svensklaget Chelsea FA-cupmästare inför rekordpublik - Bachmann hjälte med dubbla mål

Women´s Superleague

Svensklaget Chelsea är FA-cupmästare efter finalseger mot Arsenal, inför 45 423 åskådare på Wembley.
Den tidigare Umeå- och Rosengård-spelaren Ramona Bachmann blev stor hjälte med dubbla mål i 2-1-segern.

Arsenal och Chelsea gjorde upp om FA-cuptiteln i ett London-derby på Wembley. På läktarna satt 45 423 åskådare - ett nytt rekord för en FA-cupfinal på damsidan.

I Chelsea startade Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. Arsenals Jessica Samuelsson fick dock se matchen från bänken.

Svenskmötet skulle sluta med ett titelfirande för Chelsea. Laget vann med 2-1 efter dubbla mål av den tidigare Umeå- och Rosengård-spelaren Ramona Bachmann.

Efter en mållös första halvlek slog schweiziskan till direkt i andra. Efter ett fint instick från Ji So-yun tryckte Bachmann iväg ett snyggt avslut mot första krysset och via målvakten in till 1-0.

En knapp kvart senare utökade Bachmann Chelseas ledning efter ett solonummer och ett avslut som via en försvarare styrdes in i mål.

Arsenal svarade genom Vivianne Miedema i den 73:e minuten, men när Fran Kirby snyggt curlade in 3-1 bara fyra minuter senare så var det avgjort.

Chelsea tog hem titeln mot London-rivalen och vann turneringen för andra gången (första 2015).

Publicerad 2018-05-05 kl 20:25