Svenskmöte i ligacupen – Ökvists United vidare till semifinal

Amanda Nildéns Brighton & Hove Albion fick sig se sig besegrade av Lotta Ökvists Manchester United under onsdagen.
Manchester-klubben avancerar därmed till semifinal i ligacupen.

I somras meddelade Manchester United att man värvat Lotta Ökvist, 22, från Hammarby. Svenskan fick följa onsdagens möte med Amanda Nildéns Brighton & Hove Albion från bänken. Nildén, som lämnade AIK för England efter säsongen 2017, fanns däremot med i gästernas startelva.

Nildén, 21, fick också en fin möjlighet att öppna målskyttet efter knappa halvtimmen men svenskans nick gick över ribban. Dessförinnan hade United tagit ledningen i matchen genom Abbie McManus - ett mål som även var det enda under första 45.

I början av andra fick Brighton chansen att kvittera från straffpunkten, men Ini-Abasi Umotongs straff prickade ribban. I stället för 1-1 kom i stället 2-0 från United med kvarten kvar att spela genom Jane Ross.

Nildén blev utbytt med tio minuter kvar att spela och med sju minuter från full tid reducerade Brighton genom Kayleigh Green från elva meter. Men närmare än så kom inte Brighton, utan Ökvists United höll undan och är därmed klara för semifinal i ligacupen.

Publicerad 2020-01-15 kl 22:30