POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Sydkorea vann asiatiska mästerskapen - Son slipper militärtjänst

Foto: BIldbyrån.

Heung-min Son behövde vinna asiatiska mästerskapen för att slippa militärtjänst.
I dag fullbordade Sydkorea triumfen med finalseger mot Japan med 2-1. 

Tottenhams sydkoreanske stjärna Heung-min Son var tidigare i sommar med och ledde Sydkorea till en tredjeplats i gruppspelet bakom Sverige och Mexiko, men även till seger i den avslutande matchen mot Tyskland i VM i Ryssland. Trots det väckte uttåget ilska i Sydkorea, då landslaget fick ägg kastade emot sig vid hemkomsten i Seoul.

Det var även en tuff turnering för Son, som behövde en framgång för att få ett nytt undantag för att slippa den obligatoriska militärtjänsten i landet. Goals sydkoreanske journalist Steve Han rapporterade att Son, vid en sydkoreansk vinst i asiatiska mästerskapen i sommar, kan få ett nytt undantag för att slippa 21 månaders militärtjänst. 

I eftermiddag stod allt på spel i finalen mot Japan i Indonesien. Efter en mållös första och andra halvlek, så blev det en rysare i förlängningen. Då klev Lee Seungwood fram för Sydkorea till 1-0 och därefter Hwang Heechan till 2-0 och titeln var nästintill säkrad. Till slut vann Sydkorea med 2-1 och Son fick fira av dubbla anledningar. 

Son slipper därmed den långa militärtjänsten, då en olympisk medalj liksom i ett asiatisk mästerskap ger utrymme för ett nytt undantag för en spelare. Nu kan stjärnan åter koncentrera sig fullt ut på fotbollen och på Tottenham igen. 

Son lämnade hemlandet i ung ålder för spel med Hamburg i tyska Bundesliga, vilket gjorde att han fick ett första undantag för militärtjänsten då. 

Son kan den 15 september komma till spel mot Liverpool i Premier League. 

Publicerad 2018-09-01 kl 16:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå