Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: BIldbyrån.

Sydkorea vann asiatiska mästerskapen - Son slipper militärtjänst

Heung-min Son behövde vinna asiatiska mästerskapen för att slippa militärtjänst.
I dag fullbordade Sydkorea triumfen med finalseger mot Japan med 2-1. 

Tottenhams sydkoreanske stjärna Heung-min Son var tidigare i sommar med och ledde Sydkorea till en tredjeplats i gruppspelet bakom Sverige och Mexiko, men även till seger i den avslutande matchen mot Tyskland i VM i Ryssland. Trots det väckte uttåget ilska i Sydkorea, då landslaget fick ägg kastade emot sig vid hemkomsten i Seoul.

Det var även en tuff turnering för Son, som behövde en framgång för att få ett nytt undantag för att slippa den obligatoriska militärtjänsten i landet. Goals sydkoreanske journalist Steve Han rapporterade att Son, vid en sydkoreansk vinst i asiatiska mästerskapen i sommar, kan få ett nytt undantag för att slippa 21 månaders militärtjänst. 

ANNONS

I eftermiddag stod allt på spel i finalen mot Japan i Indonesien. Efter en mållös första och andra halvlek, så blev det en rysare i förlängningen. Då klev Lee Seungwood fram för Sydkorea till 1-0 och därefter Hwang Heechan till 2-0 och titeln var nästintill säkrad. Till slut vann Sydkorea med 2-1 och Son fick fira av dubbla anledningar. 

Son slipper därmed den långa militärtjänsten, då en olympisk medalj liksom i ett asiatisk mästerskap ger utrymme för ett nytt undantag för en spelare. Nu kan stjärnan åter koncentrera sig fullt ut på fotbollen och på Tottenham igen. 

Son lämnade hemlandet i ung ålder för spel med Hamburg i tyska Bundesliga, vilket gjorde att han fick ett första undantag för militärtjänsten då. 

Son kan den 15 september komma till spel mot Liverpool i Premier League. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-01 kl 16:12
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto