Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Tankovic om mötet med idolen: "Zlatan är inte alls arrogant"

Foto: Scanpix

Muamer Tankovic debuterade i landslaget.
Nu berättar han om mötet med sin idol.
- Zlatan är inte alls arrogant, säger han till Fulhams hemsida.

Efter ett telefonsamtal från Zlatan Ibrahimovic valde Muamer Tankovic att representera Sverige i stället för Bosnien och i onsdags debuterade han i landslaget. På Fulhams hemsida berättar 19-åringen om sina två mål på tisdagens träning i Ankara – och om mötet med idolen Zlatan.

- Det var en fantastisk upplevelse att få spela med en av mina stora hjältar. Han är en väldigt bra människa och han var glad över att få snacka med mig och ge mig råd. Folk säger att han är arrogant, men det är han inte alls, han pratar med alla, säger Tankovic.

- Alla spelarna hjälpte mig och fick mig att känna mig välkommen. Jag känner ju ”Alex” (Kacaniklic) sedan tidigare, men alla var väldigt snälla. Det gick väldigt bra på träningarna. Vi spelade unga mot de äldre och jag gjorde båda målen när vi vann med 2-0. Sedan sa förbundskaptenen till mig att jag skulle få spela i minst 30 minuter mot Turkiet så jag förberedde mig för det.

Muamer Tankovic har gjort sex A-lagsmatcher för Fulham, men senast, när laget förlorade med 1-3 mot Chelsea, var han inte ens med i truppen. På lördagen står Cardiff för motståndet och då hoppas svensken vara tillbaka i nye tränaren Felix Magaths lag.

- Jag tycker att jag är tillräckligt bra för att spela men det är tränarens beslut. Han vet vad han gör. Han är en erfaren man som har varit i den här situationen tidigare, i Tyskland. Det enda jag kan göra är att göra mitt bästa på träningarna och visa att jag hör hemma i truppen eller i startelvan, säger Tankovic.

- Folk säger att jag är ung och att jag ska ha tålamod, men jag vill ha allt nu. Jag har fått smak på att spela från start så nu vill jag göra det i varje match. Jag har spelat sex matcher för A-laget och nu har jag även debuterat i landslaget, så jag vill spela på lördag. Om jag spelar så ska jag göra mitt bästa. Det är en match som vi behöver vinna. Vi behöver självförtroende i laget och vinna några matcher för att hänga kvar i Premier League.

Publicerad 2014-03-08 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons