Tätt i Premier Leagues topp - både Arsenal och City vann

Såväl Arsenal som Manchester City vann sina matcher och håller Premier Leagues topp fortsatt tät.

Arsenal avfärdade Swansea utan vidare problem. Hemmalagets Bafetimbi Gomis hade förvisso ett drömläge i den första halvleken när han kom fri med målvakten från halva planen. Anfallaren utmanade målvakten men såg ut att inte kunna bestämma sig för om han skulle skjuta eller försöka runda målvakten. Istället stannade han av och backarna kunde komma ikapp.

I den andra halvleken öppande Olivier Giroud målskyttet framspelad av Mesut Özil. Özil assisterade även Joel Campbells 3-0-mål och däremellan petade Laurent Koscielny in en boll från nära håll efter en duell med Swanseas målvakt, tidigare Arsenalmålvakten Lukasz Fabianski.

Segern satte press på Manchester City som samtidigt ställdes mot Norwich hemma. I den andra halvleken assisterade Kevin De Bruyne Nicolas Otamendi till 1-0 men Cameron Jerome kvitterade med sju minuter kvar. Matchen gick mot ett kryss när domaren pekade på straffpunkten i matchens sista ordinare minut.
Yaya Toure satte straffen till 2-1.
Faktum är att det kunde ha blivit även 3-1 men i den 97:e minuten missade Alexander Kolarov Citys nästa straff. Toure var då utbytt.

Lagens segrar innebär att de även fortsatt delar serietoppen. Leicester, som slog West Bromwich borta, skuggar och på fjärdeplatsen ligger Manchester United som bara fick 0-0 borta mot Crystal Palace.