Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ten Hag bemöter uppgifter om påstådda agent-inflytandet: "Det går inte"

Premier League

Erik ten Hags agent, Kees Vos, uppgavs i dagarna ha fått ett växande inflytande i Manchester United.
Det nekar nu nederländaren till.
- Det är inte möjligt, säger han enligt Manchester Evening News.

5:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: ANGELIKA WARMUTH/BILDBYRÅN.

Se höjdpunkterna från Bayern München-Manchester United i spelaren ovan.

I dagarna skrev den engelska tidningen Daily Mail om en växande oro hos personalen i Manchester United. Bakgrunden till oron ska enligt tidningen vara att chefstränaren Erik ten Hags agent, Kees Vos, fått ett växande inflytande vad gäller klubbens övergångar.

Vos uppges på senare tid blivit den part som United föredrar att använda sig av i samband med förhandlingar och annan informell rådgivning kring övergångar, och i somras var Vos agentfirma Sports Entertainment Group, enligt tidningen, involverat i tre United-affärer - Rasmus Højlund-köpet från Atalanta, Sofyan Amrabat-lånet från Fiorentina och Zidane Iqbal-försäljningen till Utrecht. 

Annons

När den nederländske tränaren mötte media inför helgens bortamöte med Burnley i Premier League frågades han av den engelska presskåren om uppgifterna. Då menade ten Hag att det inte föreligger någon intressekonflikt, att hans egen agent assisterat klubben med stora övergångar i sommar.

- Det är inte möjligt eftersom vi har genomfört väldigt goda överenskommelser redan från början, hur vi ska samarbeta i de lägena. För spelarbeslut, övergångar, är det alltid femtio-femtio. Vi har alltid ett veto från klubbens håll genom både John Murtough (vd, Manchester United) och mig. Så det kan aldrig bli någon intressekonflikt, säger han enligt Manchester Evening News.

Manchester United placerar sig på 13:e plats i Premier League efter fem omgångar.

Publicerad 2023-09-23 kl 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto