Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Terry tillbaka som kapten: "Jag är inte allas tekopp"

John Terry är tillbaka som engelsk kapten.
Här berättar han om lagets reaktion – och om välsignelsen från Rio Ferdinand.
- Jag är inte allas tekopp, säger Terry.

Det var efter bråket kring Chelseabacken och hans gamla kompis Wayne Bridge som Fabio Capello tog bindeln ifrån Terry förra året. Men på söndagen fick han den tillbaka på permanent basis, vilket innebär att Manchester Uniteds skadade Rio Ferdinand får abdikera från tronen.

Enligt de första rapporterna i brittisk press skapade det beslutet ilska i delar av Englands landslag. Vissa spelare uppgavs vara förbannade på Capello som inte förstod att alla inte står bakom John Terry. Men Terry själv avdramatiserar alltsammans och säger till Sky Sports att ingen haft några invändningar mot att han blir kapten igen.

- När managern berättade för resten av laget frågade han om någon ville komma med några synpunkter. Ingen sade någonting, varken till honom eller till mig.
- Självklart är jag inte allas ”cup of tea”, men nu har tränaren utnämnt mig till kapten och då blir det så, säger Terry till Sky Sports.

Själv tror han att hans egen professionalism, att han undvikit skandaler och skriverier på det privata planet den senaste tiden, fått Capello att utse honom till truppens ledare på nytt. Dessutom anser Terry att han även utan kaptensbindeln föregått med gott exempel genom sin kämpaanda på planen.

- Kanske tog managern med de sakerna i sin bedömning också. Att jag hållit en låg profil och presterat så gott jag kunnat för England och klubblaget, säger Terry till Sky Sports.

Han bekräftar också att Rio Ferdinand, som nu får lämna ifrån sig kaptensuppdraget, ringt honom och önskat lycka till inför de kommande EM-kvalmatcherna.

- Det var en verkligt fin gest som visar vilken fantastisk människa Rio är. Vi pratade i tio minuter och han bryr sig verkligen om England. Självklart känner han sig besviken, men det viktigaste för honom är att vi fortsätter vinna, säger Terry.

Publicerad 2011-03-22 kl 18:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons