1-1 78' Harewood
1-2 79' Tevez
1-3 90' Silva
2-3 94' Fletcher

Storlaget Manchester City jagade länge mål mot nykomlingen Blackpool. Men det gick trögt. Roberto Mancinis manskap lyckades inte få hål på hemmalaget förrän efter 67 minuter.

Nyinbytte David Silva serverade - vem annars - Carlos Tevez, som tråcklade in 1-0. På läktarplats utbröt vilda glädjescener när forwarden sprang fram och firade med fansen. Domaren tyckte att alltsammans gick lite väl hett till och gav Tevez gult kort.

Men Cityfansens jubel fastnade i halsen när Marlon Harewood, från ingenstans, kvitterade till 1-1 tio minuter senare. Då blixtrade Tevez till igen med en blixtsnabb replik. Nästan direkt på avspark fick argentinaren bollen och vallade in den bakom målvakten via en försvarare. 1-2 till City.

Och i slutminuten kom spiken i kistan. David Silva dribblade snyggt in i straffområdet och vek in 1-3. Hans första mål för sin nya klubb. Då hjälpte det inte att Taylor Fletcher reducerade efter en hörna till 2-3 med bara sekunder kvar att spela.

Manchesterklubben jagar serieledande Chelsea som inför den här omgången har fyra poängs försprång i toppen.

Publicerad 2010-10-18 kl 00:39