Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Tevezaffären: Leeds överväger att kräva West Ham på pengar

Först Sheffield United, sedan Neil Warnock. Nu står Leeds på tur. Listan växer på dem som vill kompenseras för att West Ham otillåtet använde Carlos Tevez på vårsäsongen 2007.

West Ham ska ha kommit överens med Sheffield United om att kompensera dem med upp till 300 miljoner kronor för en tvist om Carlos Tevez och det faktum att han höll kvar West Ham i Premier League 2007 - på Sheffield Uniteds bekostnad.

Sedan dess har Sheffield Uniteds dåvarande manager sagt att han överväger att stämma West Ham då han anser att klubben är till skuld att han idag inte är en Premier League-manager.

Och som om detta inte vore nog för den redan hårt ekonomiskt ansträngda klubben överväger nu också Leeds att söka ekonomisk kompensation från West Ham som en följd av att Carlos Tevez räddade Londonlaget kvar i Premier League.

Leeds hade sålt tre spelare; Rob Hulse, Matthew Kilgallon och Ian Bennet till Sheffield United, och om Sheffield klarade sig kvar i Premier League skulle Leeds få ytterligare en summa pengar från Sheffield då det var en del av avtalet då Leeds sålde spelarna till Sheffield.

Men, Sheffield trillade alltså ur på grund av Tevez mål och Leeds blev utan de pengar de hade fått om Sheffield klarat sig kvar.
- När de (Sheffield) trillade ut så gick vi miste om en betydande summa pengar, säger Leeds ordförande Ken Bates till klubbens hemsida.

Publicerad 2009-03-17 kl 23:52
Annons
Annons
Annons