POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

The Sun-redaktören bad Liverpoolfansen om ursäkt – men avfärdades

Före detta The Sun-redaktören Kelvin MacKenzie bad på onsdagen om ursäkt för lögner om Liverpoolfans som tidningen publicerat efter Hillsboroughkatastrofen.

- Klen ursäkt, och för sent, sade Trevor Hicks som representerad en stödgrupp för famlijer som förlorade anhöriga i katastrofen.

Tabloiden The Sun har varit ett hatobjekt för Liverpoolfansen sedan Hillsboroughkatastrofen och tidningens upplaga har varit väldigt låg i staden, Detta beroende på de anklagelser mot Liverpoolfansen som tidningen publicerade efter Hillsboroughkatastrofen där 96 Liverpoolfans miste livet.

I The Sun kunde man med icke namngivna polisskällor som bakgrund läsa uppgifter om berusade Liverpoolfans som hade orsakat katastrofen, och som påstods ha slagit ner ambulanspersonal, ha urinerat på poliser och att de skulle ha plundrat döda Liverpoolfans.

På onsdagen slogs det tog efter 23 års väntan slutligen fast i en oberoende utredning att inga Liverpoolfans kunde lastas för katastrofen som istället berodde på stora misstag i polisens arbete innan, under och efter katastrofen.

Och på onsdagen bad till slut Kelvin MacKenzie, redaktör på The Sun vid tillfället för katastrofen, om ursäkt för de felaktiga publiceringarna som gjorde under rubriken "The Truth", det vill säga "Sanningen".

-I dag vill jag oreserverat be om ursäkt till invånarna i Liverpool för den rubriken, jag blev vilseledd. Jag har till min stora fasa insett att det hade varit mer sanningsriktigt om jag satt rubriken "The Lies" (lögnerna) istället. Jag publicerade i god tro och jag är ledsen över att det blev så fel, sade han på onsdagen.

Men ursäkten godtogs inte av Trevor Hiocks som representerar Hillsborough Families Support Group, en förening till stöd för de som förlorade anhöriga i katastrofen.

- Det är en klen ursäkt, och den kommer försent, kommenterade Hicks ursäkten.

Hicks valde dessutom att be alla reportrar från The Sun som närvarade vid deras presskonferens att lämna lokalen innan den inleddes.

Publicerad 2012-09-12 kl 21:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå