POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Thierry Henrys rädsla: Arsenal blir det nya Liverpool

Foto: Scanpix

Arsenal borde vinna ligatiteln inom de kommande åren, för att inte tappa för mycket på konkurrenterna. Det anser Thierry Henry, som är orolig för Arsenals utveckling sedan det senaste ligaguldet.

I en lång intervju med L'Équipe berättar Thierry Henry om rädslan för Arsenals utveckling. Han pratar om att det nu har gått för lång tid sedan den senaste ligatiteln, och att han inte har gillat situationen med att se Arsenal utanför toppstriden.

- Om någon berättade för dig 1990 att Liverpool inte skulle vinna ligatiteln under de kommande 25 åren, så hade du blivit kallad för en galen människa. Jag vill inte att samma sak ska hända för Arsenal.

- Det har redan gått elva år. I år är vi inte så långt bakom, och med undantag för första matchen mot AS Monaco så är vi på rätt spår, men laget tappade för många poäng i början. Jag tror dock att truppen kan vinna ligatiteln under de kommande åren.

Henry själv har inga ambitioner om att ta över ett tränarjobb idag, men hjälper till med Arsenals U15-lag för att skaffa sig nödvändig kunskap om hur tränaryrket fungerar.

Just relationen med Arsenal hamnade i allt fokus, trots att intervjun skulle sikta på att vara inför kvällens landskamp mellan Frankrike och Brasilien där Henry kommer att hedras. Henry berättade om hur det var att spela i Arsenal, där Dennis Bergkamp blev klassad som en gud, men också hur mentaliteten var i klubben när spelarna hette Tony Adams, Ray Parlour, och Patrick Vieira.

- Under mina åtta år i Arsenal blev något ingrott i mig. Jag lärde mig klubbens kultur. Jag lärde mig att hata Tottenham.  

Publicerad 2015-03-26 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå