Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Tidigare stjärnan öppnar upp om sexuella övergrepp från tränare: "Hotade döda min familj"

Foto: SCANPIX

Flera tidigare engelska stjärnspelare träder nu fram och berättar om sexuella övergrepp från ungdomstränare. Landslagsmeriterade Paul Stewart utnyttjades från elva till 15 års ålder.
- Han sa att han skulle döda min familj om jag berättade, säger Stewart i The Guardian.

Flera skrämmande historier har under de senaste dagarna berättats i The Guardian av tidigare engelska stjärnspelare. Stjärnorna har öppnat upp om hur de under ungdomsåren utnyttjats sexuellt av tränare. En av de som pekats ut är Barry Bennell, som under en tid var Englands mest aktade ungdomstränare och som haft flera stora stjärnor under sin karriär i bland annat Manchester City, Crewe och Stoke. Andy Woodward är en av de som i The Guardian berättar om övergreppen

- Mitt liv har varit förstört fram tills nu när jag är 43 år gammal men hur många fler finns det? Vi talar om hundratals barn som Barry Bennell handplockade till olika fotbollslag och som nu, som vuxna män, kanske fortfarande lever med en fruktansvärd rädsla, säger Woodward.

Barry Bennell fälldes 1998 för 23 olika övergrepp på pojkar mellan nio och 15 år gamla.
Efter att Woodward berättat om Bennell följer nu flera som vågar träda fram och berätta.

Landslagsmeriterade Paul Stewart, med meriter från Liverpool, Tottenham och Manchester City på 1980- och 1990-talet, blev offer för övergrepp från en tränare från elva till 15 års ålder.

- Han sa att han skulle döda min mor, min far och mina två bröder om jag sa ett knyst om det. Och vid elva års ålder, då tror du på det, säger Stewart, som valde att berätta efter att ha läst om Woodward, till The Mirror.

- De mentala ärren ledde mig in i andra problem med alkohol och droger. Jag vet nu att det var utnyttjandeprocess. Nivån på övergreppen blev värre och värre.

Stewart berättar att övergreppen hände dagligen under flera års tid.

- Jag var alltid under hot. Om jag inte spelade bra hotade han mig med våld och sexuella övergrepp. Han var ett monster, säger den nu 52-årige Stewart.

Paul Stewart hoppas nu att hans historia ska få ytterligare spelare att öppna upp om övergrepp.

Publicerad 2016-11-23 kl 08:27

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER