POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
3d

Tillbaka - nu hoppas Olsson på speltid i Championship: "Vill inte vara utfyllnad"

Foto: Bildbyrån.

Marcus Olsson kan lägga elva månaders skadehelvete åt handlingarna.
Svensken spelade i måndags sin första match på elva månader i en U23-match.
- Jag vill vara med att konkurrera de sista matcherna, säger Derbyspelaren till Fotbollskanalen.

I slutet av fjolårets säsong slet Marcus Olsson, 30, av korsbandet i knät och skadan har hållit honom borta sedan dess. Men nu har Derbyspelaren satt punkt för långtidsskadan. Under måndagen var försvarsspelaren tillbaka i matchspel för första gången på elva månader.

- Det kändes bra. Jag kände mig pigg och jag fick en assist också i första halvlek. Det var planerat att jag skulle spela 45 minuter, men jag hade nog kunnat spela lite mer. Men första matchen tillbaka från skada - jag är nöjd, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Det var i Derbys U23-möte med West Hams dito som Olsson gjorde comeback och det var Derbys första mål.

- Det var skönt att få in en assist också, säger Olsson.

Hade du några känningar av skadan?
- Nej, det kändes bra. Jag känner mig stark. Jag gick in i några dueller också, säger han.

Prognosen var att han skulle vara tillbaka lite tidigare. Ungefär nio månader skulle det ta för Olsson att rehabilitera sig, uppskattade dåvarande tränaren Gary Rowett.

- Det är en väldigt allvarlig skada och han lär bli borta ungefär nio månader, sa Derbys han enligt BBC.

Om Olsson störts av att det tagit längre tid än förväntat? Inte direkt.

- Prognosen var att jag skulle komma tillbaka lite tidigare. Men när jag kom till den tiden så ville vi att jag inte skulle stressa mig tillbaka. Jag har ändå tränat på med laget och kört mycket själv vid sidan av för att få extra träning. Jag missade ju försäsongen också. De ville att jag skulle ha en liten försäsong också och det har jag haft nu, säger Olsson.

Säsongen lider av sitt slut och Derby har fem omgångar kvar att spela i Championship. Det primära fokuset är inte att ta sig tillbaka till förstalaget, men han hoppas på speltid.

- Jag kör på och jag har tränat fullt med A-laget, det är det enda jag kan göra. Jag kan bara ge allt jag har och visa att jag vill vara med att konkurrera de sista matcherna.

Är du hoppfull om aty du kommer att spela i Championship den här säsongen?
- Jag har inte tänkt på det sättet. Det enda jag tänkt är att hålla mig ”fit” och visa att jag vill vara med. Jag vill inte bara vara utfyllnad på träningarna. Jag vill visa vad jag går för.

Du känner att du är med och konkurrerar på allvar?
- Jag känner det. Det har känts bra på träningarna och matchen i går kändes bra och många från klubben var där och kollade.

Samtidigt som säsongen lider mot sitt slut så löper snart Olssons kontrakt med Derby ut. Några förhandlingar om ett nytt avtal är ännu inte igång.

- Vi har inte kommit dit än. Men de har stöttat mig mycket i klubben, men det är heller ingenting jag tänkt på. Det är bara köra på och träna hårt. Jag tänker inte så långt framåt.

Publicerad 2019-04-16 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå