Torres avgjorde "snökaoset" mot Villa

Aston Villa och Liverpool hade stora problem att skapa några chanser i snökaoset på Villa Park. Till slut kunde Fernando Torres plocka upp en studsboll och peta in segermålet på övertid.
0-1 93' Torres

Spelarna och publiken möttes av ett snökaos när de gjorde entré på Villa Park i Birmingham. Liverpool inledde försiktigt och det var Aston Villa som till en början satte tempot på matchen. Men snöslasket "skapade" mer än de båda lagen och det mer till synes svårt att stå på benen eller få till något spel.

Snackisen efter den första halvleken var annars när Aston Villas Stewart Downing under en hörna helt ren får till ett kanonskott som går rakt på Reina. Liverpoolmålvakten stod rätt i målet och kunde med fingerspetsarna hindra ett ledningsmål för hemmalaget.

Liverpool tog över spelet mer och mer i den andra halvleken utan att bli riktigt farliga. Alberto Aquilani byttes ut mot Ryan Babel i mitten av halvleken och holländaren är sedan ytterst nära att ge Liverpool ledningen men missade helt sin nick när han helt omarkerad mötte ett perfekt inlägg i straffområdet.

Matchen såg ut att sluta 0-0 fram till det att en misslyckad passning från Benayoun studsade fram till en påpasslig Fernando Torres. Spanjoren övertygade för första gången i matchen när han rullade in bollen bergsäkert vid Brad Friedels högra stolpe. Publiken i snöregnet såg bedrövade ut och Martin O'neill bröt i stort sett ihop.

Liverpool går i och med segern upp och förbi Birmingham på en sjundeplats, bara två poäng efter Aston Villa.