POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Torres lämnar Liverpool? Chelsea förbereder jättebud

Samtidigt som Chelsea jagar en ny manager och rykten om att klubben vill byta till sig Kaka kommer nästa tunga transferrykte från klubben som verkar ha en källa av aldrig sinande oljepengar. Fernando Torres till Chelsea.

Det är brittiska tabloiden Daily Mail som skriver att Chelsea vill dra nytta av turbulensen kring ägarna i Liverpool och försäkra sig om den spanske storskyttens tjänster. Men blir inte billigt. Summan som nämns är hela 50 miljoner pund - motsvarande ungefär 585 miljoner kronor.

Chelseas förhoppning är att Liverpoolägaren Tom Hicks ska vara intresserad av att sälja för att på det viset få ihop tillräckligt med pengar för att kunna ta över som ensam ägare över Liverpool.

Frågan är bara hur populär Hicks skulle vara efter att ha sålt Liverpools målkung till en av klubbens svåraste konkurrenter.

Ur en rent ekonomisk synvinkel vore det ett jättekap att sälja Torres. Liverpool som betalade 23 miljoner pund för spanjoren när han kom från Atlético skulle alltså kunna sälja honom för mer än det dubbla. En investering som i så fall förräntat sig otroligt väl på en säsong.

Liverpools manager Rafael Benitez som efterlyst mer pengar till värvningar hade antagligen inte tänkt sig att de skulle komma in på det här sättet.

Publicerad 2008-05-26 kl 14:37
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå