Tottenham förnedrade Wigan med 9-1 - Defoe femmålsskytt

Jermaine Defoe gjorde fem mål, inklusive ett hattrick på sju minuter när Tottenham förnedrade Wigan med 9-1 på White Hart Lane.

Efter att Peter Crouch hade gett Tottenham ledningen med 1-0 i nionde minuten så dröjde det ända till 51:a minuten innan det var dags för kvällens andra mål.

Men sedan... Sedan var det till att spänna fast säkerhetsbältena och hålla i sig. Sju minuter senare hade Defoe gjort hattrick, och där i mellan hade dessutom Paul Scharner hunnit med att reducera, efter en solklar hands i straffområdet.

Det var emellertid inte klart där. Vid ställningen 4-1 trampade Spurs på gasen än mer. Aaron Lennon som redan stått för tre assist gjorde Tottenhams femte mål - därefter var det dags för Defoe igen.

Anfallarens fjärde mål kom i 69:e minuten och i 87:e gjorde han sitt femte. Och för att fullborda förnedringen gjorde David Bentley 8-1 på en tjusig frispark och på tilläggstid slog Niko Kranjcar in 9-1. En kväll att minnas om man inte spelar i Wigan.

Något Erik Edman gjorde i 90 minuter.

Det var största vinsten i Premier League sedan Manchester United slog Ipswich med 9-0 1995.

Tottenham-Wigan 9-1((1-0))
1-0 Peter Crouch (9), 2-0 Jermain Defoe (51), 3-0 Jermain Defoe (54), 3-1 Paul Scharner (57), 4-1 Jermain Defoe (58), 5-1 Aaron Lennon (64), 6-1 Jermain Defoe (69), 7-1 Jermain Defoe (87), 8-1 självmål (88), 9-1 Niko Kranjcar (90).
Publik: 35 650.

Publicerad 2009-11-22 kl 18:34