Tottenham hakar på i toppen - vann med 6-2 mot Everton

Det bjöds på målkalas på Goodison Park när Tottenham slog Everton.
Och i Londonlaget blev Harry Kane och Heung Min Son tvåmålsskyttar.
- Kvaliteten var helt otrolig, säger Pochettino till Sky Sports enligt BBC.

Tottenham hakar på i toppen av Premier League. Londonlaget tog under söndagen en ny vinst - och det var i en målrik historia.

Inledningsvis bjöds det på böljande spel och laget bytte i princip anfall med varandra, även om Tottenham skapade de hetaste chanserna. Men det var Everton som tog ledningen i den 21:e minuten, då Theo Walcott tryckt in 1-0 på ett inspel från Dominic Calvert-Lewin.

Därefter inleddes en målkavalkad av Tottenham. Bara minuter efter 1-0 kvitterade Tottenhams Heung Min Son ur snäv vinkel, det efter ett missförstånd mellan Kurt Zouma och Jordan Pickford i Everton. Kort därefter tryckte Dele Alli in 2-1 och innan den första akten var färdigspelad gjorde Harry Kane även 3-1.

Tottenham slog inte av på takten i den andra halvleken och precis efter paus bombade Christian Eriksen in 4-1.

Everton reducerade kort därefter genom Sigurdsson, men sedan bjöds det på ytterligare "Spurs"-mål. I den 61:e minuten frispelades Heung Min Son av Erik Lamela. Sydkoreanen höll sig kylig och satte enkelt dit 5-2.

Son blev inte matchens enda tvåmålsskytt och dryga tio minuter höll sig Kane framme på nytt och satte dit slutresultatet 6-2.

Efter matchen hyllade Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino Heung Min Son lite extra.

- (Han visade) otrolig kvalitet. Hans avslut är fantastiska. Det är omöjligt att bara berömma honom, jag måste lovorda hela laget. Kvaliteten var helt otrolig. Everton är ett väldigt bra lag. De gjorde första måler och vi var i underläge, men kämpaglöden var fantastisk, säger Pochettino till Sky Sports.

Resultatet innebär att Tottenham är trea i Premier League, två poäng bakom andraplacerade Manchester City och sex poäng bakom ledande Liverpool

Everton: Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Davies, Gomes - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin

Tottenham:  Lloris - Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies - Winks, Sissoko - Eriksen, Dele, Son - Kane.