Tottenham är en segrare igen.
Och det efter en överkörning i första halvlek mot Cardiff.
- Vi var tvungna att studsa tillbaka, säger Christian Eriksen till Sky Sports.

Tottenham gick något oväntat på pumpen mot Wolves i den förra Premier League-omgången. Nu, mot Cardiff, såg man till att inte gå på en ny nit.

Londonlaget öppnade starkt och redan efter tre minuter var man i ledning. Efter ett inspel i straffområdet skulle mittbacken Sean Morrison rensa undan. Det lyckades han inte med. Istället sköt han bollen rakt på Harry Kane, som gjorde ett av karriärens enklare mål.

Drömstarten tog Tottenham vara på genom att utöka sin ledning. Efter tolv minuter mottog Christian Eriksen en passning precis utanför straffområdet. Dansken höll sig kylig och placerade iskallt in 2-0.

Londonlagets uppvisning var inte slut där. Före halvtid gjorde laget också 3-0, och den gången var Heung-Min Son som höll sig framme.

Den betryggande ledningen gjorde att Tottenham i den andra halvleken mer eller mindre bara kunde spela av matchen, även om det fanns bud på mer. Cardiff hade å sin sida några halvchanser, men mer än så skapade inte den walesiska klubben.

- Vi alla vet hur det kändes att förlora på hemmaplan och vi var tvungna att studsa tillbaka. Vi hade tur vid första målet och efter hade vi bollen resterande delen av matchen, säger Christan Eriksen till Sky Sports efter matchen.

Han mendade också att segern innebar att man satte press på de övriga toppkonkurrenterna.

- Vi satte press på alla och blev av med pressen som vi har på oss. Den kommer tillbaka till nästa match. Det kändes som att vi var 18 poäng bakom, men vi är inte alls långtifrån.

Segern innebär att Tottenham går upp på andraplats i ligan, en poäng före Manchester City, och har nu sex poäng upp till serieledande Liverpool. "Spurs" har dock en match mer spelad än de båda klubbarna. Cardiff ligger alltjämt på 16:e-plats i ligan och har spelat ihop 18 poäng på 21 matcher.

Cardiff: Etheridge - Ecuele-Manga, Morrison, Bamba, Cunningham -  Gunnarson - Arter, Reid, Camarasa, Murphy - Paterson

Tottenham:  Lloris - Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose - Winks, Sissoko - Eriksen, Alli, Son - Kane