Tottenham vände - Kane målskytt och straffsumpare

Tottenham hamnade i underläge efter en minut mot Southampton. Men gästerna vände på St Marys Stadium, där Harry Kane hade en av huvudrollerna. Anfallaren gjorde det avgörande målet - och skickade en straff högt, högt över.

Tottenham hakar på i toppen av Premier League efter att Southampton besegrats under onsdagskvällen.

Det var dock hemmalaget som skulle få en kanonstart. Redan efter en minuts spel så nickade Virgil van Dijk in bollen på en fast situation.

Spurs kom tillbaka till likaläge i den 19:e minuten. Dele Alli fick riktigt bra häng i boxen och kunde nicka in kvitteringen.

Det var nickar som var rätt melodi i matchen. I den 52:a minuten blev Harry Kane bortglämd i straffområdet på en hörna och knoppade dit 2-1 för Tottenham.

Bara minuter senare kunde Kane ha blivit tvåmålsskytt. Dele Alli hakades i av Nathan Redmond i ett friläge och domaren valde att blåsa straff och rött kort till Redmond. Kane stegade upp, och sköt högt, högt över målet. En straff som förde tankarna till David Beckhams klassiska miss från EM-kvartsfinalen mot Portugal 2004.

Fem minuter från slutet satte Heung-Min Son dit spiken i kistan när han fri med Frasier Forster rullade in 3-1 i det bortre hörnet. Bara en drygt minut senare placerade Dele Alli även in 4-1.

Tottenham är femma i Premier League och har häng på topplagen.