Tottenham vann mot Leicester - Vardy brände straff med första sparken

Tottenham hade 1-0 mot Leicester.
Då fick nyss inbytte Jamie Vardy chansen att kvittera på straff - men missade.
- Att han (Hugo Lloris) räddade straffen gav oss extra självförtroende, säger Tottenhams Christian Eriksen.

Tottenham ångar på i toppskiktet av Premier League. Under söndagen ställdes Londonlaget hemma mot Leicester och tog tre poäng.

Spurs tog ledningen i första halvlek genom mittbacken Davinson Sanchez och 15 minuter in i andra halvlek utökade Christian Eriksen till 2-0 med ett skott utanför straffområdet.

Precis innan Eriksens 2-0-mål hade dock Leicester chansen att reducera. Nyss inbytte Jamie Vardy fick chansen från elva meter, men Tottenham-målvakten Hugo Lloris räddade. Med kvarten kvar kunde ändå Vardy reducera till 1-2 när han sköt in bollen i nät, men närmare än så kom inte bortalaget. I stället kunde Heung-min Son kontra in 3-1 till Tottenham, vilket också blev slutresultatet.

Tottenhams Christian Eriksen till BBC:

- Vi kan definitivt säga att Hugo Lloris räddade oss några gångar. Att han räddade straffen gav oss extra självförtroende.

Segern innebär att Tottenham befäster sin tredjeplats i Premier League. Avståndet upp till serieledande Liverpool är fem poäng.