Tottenhams kräftgång fortsätter – tappade poäng hemma mot jumbon

Tottenhams svaga trend fortsätter.
På lördagen tappade Spurs poäng mot jumbon Watford och räddade bara poäng tack vare en målvaktstavla.

Tottenham har en minst sagt tung trend, en trend som blev ännu tyngre på lördagen. Efter en tung match lyckades Tottenham till slut få in en kvittering mot jumbon Watford, men Spurs fick bara en poäng i ett nytt tungt poängtapp.

Första målet, som också blev det enda, kom efter knappa fem minuter in i matchen. Watford vände ut spelet på Daryl Janmaat, som tog sig loss på högerkanten. Ytterbacken slog ett snabbt inlägg som Abdoulaye Doucouré läckert vinklade in i ena hörnet.

Watford var inte utan chanser resten av matchen och kunde fått en straff i den första halvleken när Gerard Deulofeu gjordes omkull i straffområdet. Trots en VAR granskning valde domaren att fria incidenten.

Tottenham bytte in Heung-min Son, Erik Lamela och Tanguy Ndombélé i en förhoppning att vända matchen i andra halvleken. Son var den som var närmast att ordna en poäng för Spurs, när han i mitten av den andra halvleken hade ett tungt skott som smällde i ribban och gick ut i spel igen.

Men Tottenham skulle få en livlina till en poäng i slutet av matchen. På en höjdboll kom Ben Foster ut och försökte plocka ner bollen, men missade grovt. Det gav Dele Alli möjligheten att ta ner bollen och rulla in den i det öppna målet. Efter en VAR-granskning för hands och en stunds förvirring godkändes målet, något som gav slutresultatet 1-1.

Trots poängen har Tottenham fortsatt en jobbig trend i resultatväg. Klubben har också en dyster trend endast sett till ligaspelet, där de bara vunnit en av de fyra senaste matcherna.

För Watford innebär den tappade poängen att laget fortsatt är förankrat i botten. De två tappade poängen gör att avståndet till säker mark är fyra poäng, samt att Watford ännu inte har vunnit någon ligamatch den här säsongen.