Tottenhams tunga smäll - föll mot Southampton och Kane utbytt skadad

Danny Ings avgjorde för Southampton mot Tottenham.
Dessutom fick London-klubben kaptenen Harry Kane skadad.
- Det är en hamstringskada men jag vet inte hur allvarlig den är, säger tränaren Jose Mourinho till BT Sport efter matchen.

Southampton har visat god form, på de nio senaste matcherna har man bara två förluster, på de fyra senaste matcherna har man dessutom vunnit tre.

En ny seger kom på nyårsdagen mot gästande Tottenham, London-klubben har i sin tur blandat och gett under Jose Mourinhos ledning. Man förlorade London-derbyt mot Chelsea, studsade tillbaka mot Brighton & Hove Albion och sedan 2-2 mot Norwich 28 december.

Matchen mot Southampton började lite trevande men kapten Harry Kane hotade med några skott utifrån utan att hitta nätet. I stället skulle hemmalagets Danny Ings hålla sig framme. 27-åringen fintade först bort Toby Alderweireld på ett briljant sätt innan han dunkade in 1-0 i 17:e minuten.

Tottenham hade ett spelövertag men lyckades inte hitta nätet, i början av andra halvlek skrek The Saints på straff efter att bollen tagit på Alderweirelds arm. Men efter VAR-granskning fick spelet fortgå.

Efter drygt 70 minuter hade Tottenham en boll i mål, detta genom Harry Kane men stjärnan befann sig i offsidesituation och målet dömdes bort. Som om inte det var nog skadade sig Kane i baksida lår och tvingades till byte omgående.

- Det är en hamstringskada men jag vet inte hur allvarlig den är, sa Mourinho om Kanes skada till BT Sport efter matchen.

I slutminuterna utbytte lagen chanser, bland annat var Shane Long nära att avgöra för hemmalaget men nicken gick strax utanför stolpen från nära håll. Därefter var Lucas Moura nära att kvittera men skottet styrdes utanför och den efterföljande hörnan blev resultatlöst.

Matchen slutade 1-0 vilket innebär att Southampton klättrade ytterligare i tabellen.

- Jag jobbar hårt, varje dag för att hålla mig i bra form, sa Ings till BT Sport om sitt 13:e ligamål.