Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Touré avstängd för dopning: "Tog tabletter för att gå ner i vikt"

Kolo Touré är avstängd, misstänkt för dopning.
Här ger Manchester City-stjärnans rådgivare sin förklaring.
- Han har tagit tabletter för att gå ner i vikt, säger Valere Gouriso till SportExpressen.

Det var på torsdagen som nyheten briserade likt en bomb i engelsk press. Backgiganten och ivorianske landslagsmannen Kolo Touré sätts i karantän av sin Premier Legaue-klubb. Efter att ha testat positivt i en dopningskontroll inför senaste derbyt i Manchester stängs 30-åringen av till vidare.

Än så länge har City inte velat berätta vad för slags substanser som spårats i Tourés blod, men enligt sin rådgivarehar han inte fuskat. I stället ska det röra sig om att försvararen velat gå ner i vikt, hävdar Valere Gouriso i en intervju med Sport-Expressen.

- Han har använt tabletter som hans fru använde för att gå ner i vikt. Han provade dem också för att gå ner. Och nu visade det sig vara någon substans i det här som inte var bra. Men vi är väldigt optimistiska. Vi tror att det ordnar sig, säger Gouriso till tidningen.

Han förklarar att Touré är ledsen för det inträffade, men samtidigt bedyrar sin oskuld. Han ska helt enkelt inte ha känt till exakt vad för slags ämnen han fick i sig.

- Just nu väntar klubben på att jag ska komma dit då att vi kan sätta oss ner och diskutera hur de ställer sig till det här, säger Gouriso som hälsar att Touré själv är förvissad om att allt ordnar sig när alla kort väl finns på bordet.

Publicerad 2011-03-04 kl 11:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons