Tränardebut i Everton - då slog landslagsanfallaren till direkt

Women´s Superleague

Samtliga tre svenskor var uttagna i Jean-Luc Vasseurs första startelva som Everton-manager.
Anna Anvegård svarade då med att hitta nätet efter bara en minut i kvällens cupmatch.

Det var Leicester som väntade på bortaplan i onsdagens möte. För fem dagar sedan meddelade Everton att Jean-Luc Vasseur, med förflutet i Lyon, tar över laget efter att Willie Kirk fått sparken efter Evertons tuffa säsongsinledning. Kvällens match var Vasseurs första test.

Anna Anvegård, Hanna Bennison och Nathalie Björn fanns alla med från start. Den förstnämnda imponerade omgående. Bara en dryg minut var spelad när Anvegård vek in från vänster och tryckte upp bollen i det närmsta krysset via en Leicester-fot. En succéstart för landslagsanfallaren.

Leicester hade svårt att komma åt Everton och såg ofta stressade ut. Everton uppträdde däremot med mycket energi och såg pånyttfödda ut med sin nya manager. Lagets ledning drygades också ut några minuter före halvtidsvilan. Efter ett farligt bolltapp från Leicester, tryckte Isobel Christiansen elegant upp bollen i krysset med vänsterfoten.

Den andra halvleken var under stora delar mer händelsefattigt medan Everton fortsatt kontrollerade matchbilden. Det skakades dock liv i matchen när Leicester reducerade med sju minuter kvar genom Ashleigh Plumtre.

Närmare än så kom inte Leicester. Istället punkterades matchen strax innan stopptiden genom Valerie Gauvin och slutsiffrorna skrevs till 1-3. En utmärkt start på tränarjobbet för Vasseur som spelade Bennison och Anvegård i 75 minuter. Björn spelade hela matchen.

Ligacupspelet i England inleds med ett gruppspel. Detta var Evertons andra match i femlagsgruppen. Den första matchen föll Everton mot Manchester City med hela 5-1, så det var tre viktiga poäng som bärgades ikväll.

Publicerad 2021-11-03 kl 22:08