Tre mål på sex minuter bäddade för seger

Islossning.
Tre mål på sex minuter räckte till alla tre poäng för Everton mot Burnley hemma på Goodison Park under måndagskvällen. Evertons Andros Townsend stod för kvällens läckerhet när han böjde in ett distansskott i bortre krysset.
- Jag jobbar på att bli bättre på fula mål, säger Townsend till BBC.

Efter en mållös och händelsefattig första halvlek mellan Everton och Burnley blev matchens andra halva något helt annat.

Gästernas lagkapten Ben Mee gav Burnley ledningen efter att ha nickat in en frispark från islänningen Johan Gudmundsson. Ett par minuter senare exploderade Everton.

Evertons Michael Keane kvitterade i den 60:e minuten efter fint förarbete av yttern Andros Townsend.

Bara fem minuter senare blixtrade Townsend till igen och satte 2-1 med ett tjusigt distansskott med vänsterfoten som böjde sig in i målvakten Nick Popes högra hörn.

- Jag gillar att göra ett snyggt mål lite då och då, men jag jobbar på att bli bättre på fula mål också, säger Townsend till BBC efter matchen.

Efter det dröjde det bara en minut innan Dermarai Gray blev frispelad av Doucoure och fullbordade tre mål på bara sex minuter för Everton. Det var ytterns tredje mål den här säsongen, och han fick stående ovationer av publiken när han senare blev utbytt.

Everton gjorde till och med ett fjärde mål bara ett par minuter senare, som dessvärre blev bortdömt för offside.

Slutresultatet innebär att Everton efter segern ligger på en fjärdeplats i Premier League med tio poäng efter fyra matcher. För Burnley har säsongsinledningen gått tyngre och laget ligger på en 18:e plats med en poäng efter fyra spelade matcher.

Publicerad 2021-09-13 kl 22:50