POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Tre veckor efter domen - Chelsea har ännu inte överklagat värvningsförbudet

Foto: Bildbyrån.

Chelsea överklagade sitt transferförbud - men fick avslag. 
Tre veckor senare har klubben ännu inte överklagat till Cas. 

Fifa meddelade i slutet av februari att Chelsea straffas för att ha brutit mot reglerna för värvningar av spelare under 18 år. Londonklubben fick förbud mot att värva spelare i två transferfönster, men även ett bötesbelopp på drygt fem och en halv miljon kronor. Detta efter att Fifa undersökt 92 minderåriga spelare som Chelsea genom åren värvat

Chelsea överklagade domen till Fifas Appeal Committee (Fifas överklagningsnämnd) och fick i början av maj veta att beslutet står kvar, men med ett undantag. Chelsea har - trots värvningsförbudet - tillåtelse att registrera inhemska spelare som är under 16 år. 

- Vi fastställde till stor del domen, men med undantaget kring brittiska medborgare. Förbudet gäller alla internationella transfers för att skydda ungdomarna. Men för att skydda de unga killar som bor i Chelsea-området, så ska de få möjlighet att spela. De ska inte straffas för det här. Det visar sig då att inhemska spelare drabbas hårdare än andra. De som kommer utifrån och är 16, 17, 18 år kan gå till andra klubbar, medan de inhemska spelarna kanske inte kan det, förklarade Thomas Bodström, ordförande i Fifas Appeal Committee, för Fotbollskanalen.

Chelsea uttryckte därefter besvikelse över beslutet och meddelade att klubben kommer att överklaga beslutet till idrottens skiljedomstol, Cas. Men tre veckor senare har ännu inte ett överklagande kommit in till skiljedomstolen. 

"I skrivande stund har idrottens skiljedomstol (Cas) inte fått in ett överklagande från Chelsea i samband med den här frågan", meddelar Cas enligt Sky Sports. 

Publicerad 2019-05-21 kl 18:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå