Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Trots brakförlusten - Edman stannar i Wigan: "Vill vara kvar kontraktet ut"

Efter brakförlusten mot Tottenham har Erik Edman suttit på bänken. Trots det tänker han inte lämna Premier League.

- Chanserna till speltid är väl knappast lysande, men jag vill stanna i Wigan kontraktet ut, säger han till fotbollskanalen.se.

Från att ha gått skadad under 20 månader slängdes Erik Edman rakt in i den engelska hetluften. Första matchen gick bra, han spelade lugnt och säkert utan att släppa till nämnvärt mycket på sin vänsterkant.

Men veckan senare kom katastrofen. Förlust mot Spurs, 9-1, och stor show av femmålsskytten Jermaine Defoe och högeryttern Aaron Lennon.

- Vi gjorde allt fel som lag och jag personligen också. Det var en fruktansvärd snyting, säger Edman.

Han konstaterar att redan den tidiga hösten indikerade att en riktig genomklappning kunde vara på ingång.

- Jag menar, vi släppte in fem mål mot United på en halvlek och föll tungt mot Arsenal. Naturligtvis är det inte bra, men jag tror ändå att en sådan här grej kan lära klubben en läxa. Vi har tagit med oss det här och ändrat en hel del saker, säger Edman.

Personligen jobbar han hårdare än någonsin på träningarna för att visa ledningen att de ska satsa på honom. Att olycksmatchen kom precis efter Edmans comeback var väldigt olägligt, det inser han.

- Klart att det inte var ultimat för mig som just kommit tillbaka. Det jag bär med mig är att man måste vara hundra procent fysiskt redo för att möta ett så bra lag som Tottenham. Samtidigt hade det ju fungerat omgången innan, säger Edman.

Hans avtal går ut till sommaren och i det skedet kan Helsingborg bli aktuellt. Men innan dess pekar allt på att 31-åringen blir kvar i Wigan.

- Nu blir det ingenting. Jag har heller inte den kontakten med Helsingborg för tillfället. Det ser inte strålande ut för min del i laget nu, som jag sa. Men jag gnuggar på och väntar på att läget dyker upp. Framöver blir det ju skador och avstängningar och sådana saker.

- Det är bara att gå vidare från det som hände. Tottenham var bara en match av 38 och ingenting att gräma sig över längre, säger Edman.

Publicerad 2009-12-28 kl 15:30
Annons
Annons
Annons